4 prirodna preparata za beljenje zuba


Soda bikarbona čisti i izbeljuje zube. Pomešajte kašičicu sode, malo soli i nekoliko kapi sirćeta i mešavinom operite zube. Isti postupak ponovite dva do četiri puta mesečno - imaćete divne negovane zube.



LIMUN I SODA

U sud stavite 1/4 šoljice sode bikarbone i sok polovine limuna. Smesu nanesite na zube i ostavite da deluje tri minuta, ali nikako ne duže da ne biste oštetili zubnu gleđ. Operite zube pastom, a postupak ponovite jednom nedeljno.



JAGODE

Ako želite da bez imalo muke izbelite zube iskoristite jagode. Izgnječite ih i protrljajte zube. Zatim zube operite pastom kako šećer i kiseline ne bi oštetile gleđ.



JABUKOVO SIRĆE

Jabukovo sirće pomaže u uklanjanju mrlja i izbeljivanju zuba i ubija štetne bakterije u usnoj duplji. U čašu vode stavite kašičicu sirćeta i njime isperite usta, a zube operite pastom. Postupak možete ponoviti svakog dana.



LOVOR I NARANDŽA

Zubi će biti belji ako ih operete mešavinom lovorovog lista i sušene kore pomorandže. U sud stavite istu količinu mlevenog sušenog lovorovog lista i sušene mlevene kore pomorandže i dodajte malo vode. Nanesite na zube i ostavite da deluje tri do četiri minuta. Onda isperite pastom za zube.


Napomena; ne preterujte, jer i prirodne kiseline ukoliko se pretera mogu da ostete zubnu gledj.