Izgled vocke otkriva koji organ leci


Svaka vrsta voća ili povrća sama za sebe govori za koji organ je najlekovitiji




Šargarepa
- Presečena šargarepa izgleda kao ljudsko oko. Linije podsećaju na zenicu i šarenicu. Naravno, nauka je dokazala da šarenica poboljšava cirkulaciju krvi i rad oka.

Paradajz
- ima četiri komore koje su crvene. Srce je crveno i ima komore. Sva istraživanja pokazuju da je paradajz pravi lek za srce i cirkulaciju.

Grožđe
- ima oblik srca. Svaka bobica izgleda kao krvna ćelija i svi naučnici pokazuju da je grožđe zdrava hrana za srce i krv.

Orasi
- izgledaju kao mozak. Podseća nas na dve hemisfere. Veliki i mali mozak. Čak su i bore na orasima poput onih na kori mozga. Znamo da orasi pomažu proizvodnju neurotransmitera za funkcionisanje mozga.

Grašak
- koji je u mahuni i podseća na bubreg pomaže u održavanju rada bubrega.

Celer
- i slično povrće izgledaju kao kosti. Ovo povrće pomaže u učvršćivanju kostiju. Kosti imaju 23 odsto natrijuma kao i ova hrana. Ukoliko nemate dovoljno natrijuma telo ga izvlači iz kostiju i čini ih slabim.

Patlidžan, avokado, kruška
- pomažu radu utrobe i materice - a izgledaju upravo kao ovi organi. Današnji istraživači pokazuju da kada žena jede jedan avokado sedmično reguliše hormone, telesnu težinu posle porođaja i sprečava pojavu raka. Zanimljivo je da avokadu treba tačno 9 meseci da izraste iz cveta u zrelo voće.

Smokve
- pune su semenja i vise u paru kada narastu. Pomažu zdravlju i pokretljivosti muškog semena i povećanju broja spermatozoida, piše Zdravlje svuda oko nas.