Cajevi za plodnost - lece sterilitet


Medicinska istraživanja ukazuju na to da se svakim danom povećava broj parova koji imaju problema sa sterilitetom. Najčešći uzrok neplodnosti je hormonski disbalans koji nastaje kao posledica stresa i neredovne, loše ishrane. Za rešavanje ovog problema možete se pouzdati u prirodu. Predstavljamo vam četiri najbolje biljke koje će vam pomoći da dobijete bebu.




Najbolje iz prirode

Vrkuta, virak, ili gospin plašt – tri naziva za jednu istu biljku, jedinstvenu po svojoj lekovitosti, a čudotvornu za mnoge koji su je probali. Dugačak je spisak boljki koje vrkuta leči. Isceljuje različite upale, čireve, bolne menstruacije, ublažava simptome klimaksa, jača, popravlja krvnu sliku… Ipak, vrkuta se pokazala kao sjajan lek protiv neplodnosti. Čaj od ove biljke jača zidove materice, omogućava lakše usađivanje ploda, a uz to štiti i od pobačaja.
Macina trava se od davnina koristi kao lek protiv neplodnosti. U narodu je zovu i očajnica, što slikovito opisuje stanje žena koje nisu mogle da postanu majke. Zahvaljujući svom hemijskom sastavu, ona normalizuje lučenja polnih hormona i menstrualni ciklus, što je, kako svi danas znamo, preduslov uredne trudnoće.
Konopljika ili monaški biber deluje tako što potiskuje prolaktin, hormon koji stimuliše proizvodnju mleka. Kada je nivo prolaktina previsok, menstruacije postaju neredovne, a ovulacije izostaju. Konopljika ne sme da se uzima s kontracepcijskim hormonalnim lekovima i ne preporučuje se devojkama mlađim od 18 godina.
Zdravac je u narodnoj medicini poznat po svojoj lekovitosti. Sam ili u kombinaciji sa macinom travom, sjajan je lek protiv neplodnosti. Ipak, zbog velikog sadržaja tanina, prevelika količina zdravca može da izazove želudačne tegobe, pa treba biti oprezan prilikom konzumiranja čajeva od ove biljke.



Pet proverenih napitaka

Vrkuta

Jednu kašičicu suve vrkute prelijte šoljom vrele vode i ostavite da odstoji deset minuta, pa procedite.
Preporučuje se da dnevno pijete dve šoljice.


Macina trava

U lončić sipajte litar hladne vode, pa u nju stavite šaku sušene macine trave.
Kad provri, kuvajte nekoliko minuta, pa ostavite da odstoji sat vremena.
Proceđeni čaj pijte tokom čitavog dana.


Konopljika

Kašiku listova konopljike prelijte sa dva decilitra vrele vode.
Ostavite da odstoji deset minuta, pa procedite.
Pijte tri puta dnevno po jednu šolju čaja.


Zdravac

Pomešajte po pola kašičice zdravca i macine trave.
Prelijte sa 2 dl vrele vode, pa ostavite da odstoji 10 minuta.
Procedite i pijte jednom dnevno.


Zeleni čaj

Pomešajte po jednu kašičicu zelenog čaja, virka i koprive.
Uzmite jednu punu kašiku mešavine, prelijte je sa 2 dl ključale vode i ostavite da odstoji 15 minuta.
Pijte dve šolje čaja dnevno, ali pod uslovom da niste na hormonskoj terapiji.