4 tajne ljudi koji se nikada ne razboljevajuDok neke ljude "zakače" svaki virus ili kijavica koji vladaju u njihovom okruženju, postoje i oni za koje se čini da nikada nisu bolesni.
Evo njihovih tajni za dobro zdravlje i vitalnost.1.PIVSKI KVASAC

Barbara Stoun (83) svakoga jutra pije pivski kvasac rastvoren u vodi – čak i kada putuje, što kao istraživač arheoloških iskopina radi veoma često.
Pivski kvasac je izvor mnogih vitamina i minerala, a nastaje kao nusproizvod u procesu pravljenja piva. Barbara, koja uprkos poodmaklim godinama nema problema sa zdravljem, dodaje ga čak i u kokice, žitarice ili jogurt.2. NISKOKALORIČNA DIJETA

Smanjivanjem dnevnog kalorijskog unosa za 20 do 30 odsto, možete produžiti životni vek. Glumac Džordž Berns, koji je preminuo u stotoj godini, pridržavao se dijete sa ograničenim unosom kalorija.
Lagan režim ishrane dokazano smanjuje rizik od dijabetesa i bolesti srca.3. HLADAN TUŠ

Poslovni konsultant, Nejt Hesli, svakoga jutra se tušira ledenom vodom, a tu naviku je nasledio od svog nemačkog prijatelja, koji ju je usvojio radeći na brodu, tvrdeći da upravo zahvaljujući njoj nikada nije osećao mučninu.
Hladan tuš je dobar za cirkulaciju, a neke studije pokazuju da može ojačati imuni sistem.4. URAVNOTEŽENA PH VREDNOST

Optimalna pH vrednost krvi kreće se oko 7.4 – u ostalim slučajevima organizam može sam pokušati da postigne ravnotežu, pa će čak crpeti minerale iz kostiju kako bi regulisao kiselost.
Da bi održao odgovarajuću pH vrednost, vokalni trener, Tomas Apel, pridržava se dijete sa smanjenim unosom kiselina. Ona se sastoji u povećanom unosu svežeg voća i povrća, a smanjenom konzumiranju crvenog mesa i šećera.