Neobicni, naucno dokazani zdravstveni savetiObrijte brkove da biste sprečili alergije ili ljušnite jabuku i glavobolja će nestati.
Iako ovi saveti ne deluju kao ozbiljni, oni su naučno dokazani.
Saznajte kako svoje zdravlje možete da poboljšate i noseći visoke potpetice.MIGRENU ZAUSTAVITE JABUKAMA

Rezultati istraživanja organizacije "The Smell & Taste Treatment and Research Foundation" iz Chicaga jabuka su dodelili jedno čudotvorno dejstvo: miris zelene jabuke pomaže u sprečavanju i ublažavanju migrene, a smatra se i da miris jabuka smanjiti simptome klaustrofobije.

- Prijatan miris jabuke opušta i smanjuje napetost - kaže Charles Spence, profesor na Oxfordu.


ŠTIKLE ČUVAJU KOLENA

Naučnici sa Univerziteta Warwick i Oxford su otkrili da nošenje visokih potpetica umanjuje rizik od artritisa. Rezultati istraživanja sprovedenog među 111 žena od 50 do 70 godina upućuju na to da su problemima s kolenima više izložene žene koje svakodnevno hodaju u ravnoj obući.


RADIO TOPI KILOGRAME

Bežanje od rutine, često menjanje navika pomoćiće da se otarasite loših navika i da smršate. Čak i najjednostavnije stvari, kao što je menjanja radiostanice, mogu da učine veliku uslugu vašem zdravlju.
- Duboko ukorenjene navike ponašanja i razmišljanja teraju nas na loše postupke kao što su pušenje i prekomerno konzumiranje hrane i pića. Promenom svakodnevice lakše ćete promeniti i štetne navike, a s promenama je najbolje da počnete od malih stvari - ističe profesor Ben Fletcher, psiholog na Univerzitetu Hertfordshire.ČOKOLADNO MLEKO ČUVA FORMU

Zaboravite vodu – nova istraživanja pokazala su da je čokoladni napitak idealan za oporavak nakon napornog treninga. Istraživači sa Univerziteta Texas u Austinu otkrili su da su sportisti imali značajno više snage kada su konzumirali čokoladno mleko s niskim procentom masti. Naime, pijenjem čokoladnog mleka u organizam se unose proteini, voda i elektroliti, čokolada daje korisne ugljenohidrate, a čak je i udeo šećera koristan jer vraća izgubljenu energiju.SAMO ZA MUŠKARCE:
BRKOVI "JAČAJU" ALERGIJE

Ukoliko ste skloni alergijama, razmislite o brijanju brkova.
Naime, brkovi, piše "Daily mail" baš kao i odeća, koža i kosa tokom dana skupljaju prašinu. Ako niste oduševljeni idejom brijanja, perite ih sapunom barem dva puta dnevno.A da li i brkatim zenama brkovi povecavaju alergiju, nema dokaza!