Sve sto niste znale o penisu


Penis možete da slomite uz zvuk pucanja.
U erekciji može da naraste od pola do devet santimetara, a pošto važi za organ koji "misli svojom glavom" - može iznenaditi erekcijom u najgoroj mogućoj situaciji. Medicinski stručnjaci otkrili su još zanimljivih i edukativnih činjenica o penisu.



MISLI SVOJOM GLAVOM

Na penis deluje nervi koji regulišu krvni pritisak i otkucaje srca. Seksualno uzbuđenje se ne događa namerno. I impulsi iz mozga koje telo dobija tokom REM faze mogu da uzrokuju erekciju. Ako vam deluje neverovatno, medicina tvrdi da penis može i da se smanji. Naime, hladan tuš penis skupi.


OBLIK BUMERANGA

Penis ima oblik bumeranga. Kao što ne vidimo koren stabla, tako se ne vidi ni koren muškog polnog organa koji doseže duboko u telo. Francuski istraživači snimali su muškarca i ženu tokom odnosa u kabini za skeniranje i otkrili da oblik penisa ne izgleda onako kako ga mi vidimo -penis je zakrivljen.


LOMLJIV DEO TELA

Iako nema kost, penis možete slomiti. Fraktura penisa nije nimalo bezbolna i laka, on ubrzo posle poplaviti i izuzetno je bolan. Ovakvi incidenti su retki, a češće se događaju mlađim muškarcima sa čvršćom erekcijom.


VEĆINA JE NEOBREZANA

Samo 30 odsto muškaraca starijih od 15 godina, prema podacima Svetske zdravstvene organizacije, je obrezano. Koliko je muškaraca u određenim društvima obrezano, zavisi od religije i nacionalnosti. Gotovo svi muslimani i jevreji su obrezani, a od svih obrezanih muškaraca na svetu, na njih "otpada" 70 odsto. U Americi je najviše muškaraca koji su se ovom činu podvrgnuli iz ličnih razloga, a SZO tvrdi da ova metoda smanjujete šanse za dobijete HIV.


Penis u erekciji naraste od pola do devet santimetara. Izgled ne mora ništa da znači - oni koji izgledaju veliko, u erekciji bi mogli razočarati, dok "minijaturni" penis u stanju uzbuđenja mogu narasti do impozantne veličine