Visnje - za zdravlje i lepotu


Višnje neguju spolja i iznutra

Iako višnje i smrznute i konzervisane imaju visoku antioksidativnu vrednost, ipak su najzdravije sirove. Zato iskoristite sezonu višanja i negujte se njima spolja i iznutra, prema



Anteiejdz tretman


Očistite šaku višanja od koštica i kratko ih prokuvajte. Stavite ih u blender sa kašičicom meda i bananom, pa dobijenu smesu nanesite na prethodno očišćeno lice. Ako imate suvu ili stariju kožu, ovoj maski dodajte i kašiku pavlake. Držite 20 minuta i isperite mlakom vodom.


Protiv peruti

Skuvajte jak čaj od lišća višnje, trešnje, jagode i ljubičice, pa njime posle pranja ispirajte kosu. Ako to ne pomaže, parče smole veličine klikera koja curi iz stabla višnje istopite u tri kašike sirćeta i utrljajte u koren kose. Prespavajte, pa ujutro operite kosu.


Lek za nokte

Lišće višnje potopite u vrelu vodu, pa nakon dva-tri minuta izvadite. Potom ga dobro ohladite i stavite na kapke.


Višnje su riznica vitamina i minerala, pa deluju blagotvorno na čitav organizam. Sadrže beta-karoten, jak antioksidans koji koži daje otpornost i vlagu, ujedno sprečavajući isušivanje i perutanje. Čak 11 posto jedne višnje čini vitamin C, poznat po izrazitoj delotvornosti u borbi protiv starenja kože.