KKako ukloniti bore sa osetljive koze


Prirodni sastojci najbolji za osetljivu kožu.
Zgnječite četvrtinu banane i razmažite je po licu.
Posle 15 minuta isperite toplom vodom



Koza, kao najveći organ tela, neprestano je izložena oštećenjima koja uzrokuju slobodni radikali iz okoline. Starenje je teško kontrolisati, ali za usporavanje tog procesa, ukoliko imate osetljivu kožu, potrebni su vam dodatni trikovi i prirodni sastojci i proizvodi bez jakih hemikalija koje dodatno iritiraju kožu.

Vitamin E

Tretiranje bora uljem bogatim vitaminom E sjajan je metod za prevenciju i usporavanje znakova starenja na osetljivoj koži. Ovaj vitamin obezbeđuje ubrzanu regeneraciju ćelija, a u čistom obliku možete da ga kupite u bilo kojoj apoteci. Pre polaska na spavanje, na linijice i bore stavite malu količinu ulja bogatog vitaminom E. Najveću pažnju usmerite na deo oko očiju, oko usana i na duboke linije na čelu i između obrva. Neka ovaj tretman postane vaša svakodnevna rutina kojom ćete sprečiti nastanak novih bora i ublažiti kritična područja.


Banane

Odličan su prirodni način za borbu protiv starenja i do sada nije uočen nijedan sastojak iz banane koji bi prouzrokovao iritaciju kože. Ovo voće je bogato vitaminom A i kalijumom. Vitamin A reguliše proizvodnju sebuma, odnosno loja, dajući koži zdravu količinu vlažnosti u borbi protiv bora. Kalijum hrani kožu, uklanja nečistoće i mrtve ćelije koje bi mogle da se pretvore u bore. Zgnječite četvrtinu banane i razmažite je po licu. Posle 15 minuta isperite toplom vodom. Ovu masku možete da stavite kada god vam to padne na pamet.


Divlji lesnik HAMAMELIS

Poznato je da je hamamelis, odnosno divlji lešnik, odlično sredstvo za oporavak kože posle ujeda insekata, opekotina, ekcema, psorijaze, plikova. Ne samo što leči kožu, već je i čisti. Reč je o najboljem prirodnom sredstvu koje steže kožu, a uz to sadrži moćne antioksidanse. Sve to ga čini odličnim sredstvom protiv starenja. Dobar je za osetljivu kožu jer ne sadrži ni alkohol ni jake hemikalije. Preko očišćenog lica pređite vatom umočenom u ekstrakt divljeg lešnika. Naročito se usredsredite na delove lica na kojima su vidljive bore i velike pore. Hamamelis ima moć da zaleči oštećenja nastala delovanjem slobodnih radikala iz okruženja, ravna bore, ublažava pege i fleke i zatvara vidljive pore.