Narodni lek za zulj i kurje oko


Da biste uklonili žuljeve i kurje oči, isprobajte pojedine narodne lekove

Ovo je period godine kada svaka izbočina i svaka nepravilnost na našim stopalima dolazi do izražaja, a uz to je i bolna. Da biste uklonili žuljeve i kurje oči, isprobajte pojedine narodne lekove.

Kurje oci

- Glavicu crnog luka presecite na pola, potopite u jabukovo sirće i držite tako 3-4 sata. Neposredno pre polaska na spavanje lukom obložite kurje oko, stavite zavoj. Ponavljajte nekoliko noći.

Luk možete i da iseckate i pomešate sa istom količinom vinskog sirćeta.
Smesu stavljajte na bolno mesto dvaput dnevno, tokom tri dana.


-Istrljajte kurje oko sa nekoliko kapi limunovog soka i stavite flaster, ili zavojem pričvrstite krišku limuna na kritično mesto. Postupak ponavljajte dve nedelje.


- Mešavinu od tri velike kašike narendane rotkve i korena rena stavite na komad platna, pa na bolno mesto koje ste prethodno namazali uljem. Smesu držite na bolnom mestu po dva sata, ujutro i uveče.


-Dve velike kašike sitno iseckanog belog luka i istu količinu sirćeta pomešajte i stavite na kurje oko. Činite to dvaput dnevno po dva sata.

Zuljevi

- Zadebljanu kožu omekšaćete potapanjem stopala u vodu ili koristeći proizvode sa salicilnom kiselinom. Od pomoći je i mešavina morskih soli, usitnjenih minerala i ulja, sa kojima svakodnevno možete da radite piling i sprečite stvaranje zadebljale kože i žuljeva.


-Tri čena belog luka očistite, izgnječite i time ujutru i uveče premažite žulj. Trebalo bi da nestane posle tri dana.