Medeni napitak protiv upala


Med je zahvaljujući jakom protivupalnom dejstvu izuzetno blagotvoran za organizam, pogotovo u slučaju bolova u grlu ili gorušici


BOGAT vitaminima, mineralima i antioksidansima, med je zahvaljujući jakom protivupalnom dejstvu izuzetno blagotvoran za organizam, pogotovo u slučaju bolova u grlu ili gorušici. Istovremeno, jabukovo sirće otklanja digestivne probleme, pomaže u sagorevanju masti, olakšava bolove u zglobovima.


Ako se ova dva sastojka pomešaju u šolji vode, u srazmeri kašika jabukovog sirćeta i kašičica meda, efekat će biti višestruko bolji. Da bi se osetilo poboljšanje napitak treba piti svakog jutra na prazan stomak, pola sata pre doručka.


Po rečima stručnjaka, napitak pomaže kod različitih upala, infekcija, reguliše hipertenziju, preventivno štiti od kožnih bolesti, gojaznosti i lošeg zadaha, a povećava i nivo energije.


Mešavina je višestruko delotvorna, jer med i sirće postaju alkalni, čime povećavaju nivo pH vrednosti, a povećavaju i otpornost organizma na bakterije i razne bolesti. Više od šolje dnevno ne treba piti, jer može nepovoljno da utiče na gustinu kostiju i smanjenje nivoa kalijuma. Dijabetičari i osobe koje piju lekove za srčane bolesti, ne bi trebalo da konzumiraju napitak bez konsultovanja sa lekarom.

Novosti