Brojsova dijeta u borbi protiv raka


Brojsova dijeta u borbi protiv raka je osmišljena od strane poznatog naturopata, dr. Rudolfa Brojsa, iz Australije.

NJegova knjiga "Rak, leukemija i druge prividno neizlečive bolesti", je u celosti posvećena metodi borbe protiv kancerogenih ćeliha, metodom terapeutskog gladovanja. Brojsova dijeta, je po rečima samog doktora, izlečila preko 45.000 ljudi obolelih od raka i drugih podjednako teških bolesti.

NJegovo proučavanje ga je dovelo do toga da on smatra da su za rast, razvoj i napredak kancerogenih ćelija u organizmu najzaslužnije belančevine. Većina čvrste hrane koju svakodnevno unosimo u organizam sadrži belančevina. Stoga, njegova dijeta se zasniva na organski uzgajanom povrću i potpunom izbacivanju čvrste hrane koja sadrži belančevine u trajanju od 6 nedelja - 42 dana.

Već nakon 21 dan od primene terapije, telo će početi da se oporavlja, a nakon 42 dana, potpuno će se oporaviti, pod uslovom da se striktno pridržavamo dijete i recepta.

Brojs, za njegovu metodu lečenja, koristi korenasto povrće i preporučuje se konzumacija tog soka u količini od 3 - 5dl od cvekle, koje procentualno ima najviše (50%), zatim koren celera (20%), šargarepe (20%), rotkve (2%) i sirovog krompira (3%, ali samo u slučaju kancera jetre).

Cvekla je već poznata po svojom odličnom delovanju u svojstvu leka u borbi protiv leukemije. Ovo povrće koristi aminokiselinu betain, koja ima antikacerogena svojstva.

Recept:

300g cvekle,

100g korena celera,

100g šargarepe,

30g rotkvica.

Dodaje se i krompir ukoliko je u pitanju rak jetre.

Dijeta se ne preporučuje deci i tinejdžerima, trudnicama, osobama koje su već dosta mršave (jer se izgubi čak i 15kg za 42 dana), kao i obolelima od karcinoma koji su već u terminalnoj fazi.

Izvor: Mediji/Pravda.rs