Bobice borovnice uspešno leče upale sinusa


Tokom jesenjih i zimskih meseci upala sinusa može da bude dosadna i veoma iscrpljujuća bolest.
Bobice borovnice pomoći će vam da prevaziđete ovaj problem i znatno poboljšate disanje.


Lekovita svojstva borovnice bila su poznata još našim prabakama koje su ove plave plodove koristile u razne svrhe. Na različite načine borovnicama su se uspešno lečile sledeće bolesti: infekcija urinarnog trakta, povišen holesterol, zatvor ali i dijareja, poremećaji vida i upala sinusa.

Ukoliko pripadate ljudima koji više vole da se leče prirodnim sastojcima nego medikamentima savet koji sledi biće prava poslastica za vas.

Naime, inhaliranje sinusa bobicama borovnice uspešno će podstaći cirkulaciju a samim tim i širenje krvnih sudova. Već prva inhalacija pokazaće rezultate jer ćete osetiti koliko je smanjeno otežano disanje pa će samim tim vaši upaljeni sinusi bolje funkcionisati.

A posle treće inhalacije osetićete da vazduh lakše udišete, da normalnije dišete i da vam se polako vraća čulo mirisa. Glavobolje će biti neznatne ili će potpuno prestati.


Recept:
U dve litre ključale vode ubacite šaku bobica borovnice. Poklopite i ostavite da stoji ne više od pet minuta.

Nadvijte se nad šerpom u kojoj se nalaze bobice borovnice a peškirom se pokrijte preko glave i pokušajte što duže da se inhalirate.

Ukoliko ne možete da izdržite preteranu količinu toplote, malo se odmaknite od posude za inhalaciju i zatvorite oči.
Dok ste nad posudom, polako udišite duboko kroz nos, koliko god možete, a izdišite na usta.

Da biste osetili prave rezultate, potrebno je bar tri večeri zaredom, neposredno pred spavanje, da se inhalirate bobicama borovnice.

Posle inhalacije nije poželjno da izlazite na hladan vazduh ili da boravite u zagušljivoj prostoriji.
lepotaizdravlje.rs