Sve je više alergičnih ljudi ali i novih vrsta alergija, pa mnogi ne znaju na šta su tačno alergični. Svi imaju slične simptome i bore se sa njima kako god znaju. Ako odlučite da primenite neki od ovih saveta, obavezno se konsultujte sa lekarom.


SLANE SOBE
Speleoterapija je navodno veoma lekovita za ljude sa astmom i alergijama. Lečenje je jednostavno, samo bi trebalo da provodite po dva ili tri sata u slanoj sobi kako bi udisali prirodan jonizovan vazduh.



JAJA OD PREPELICE
U tradicionalnoj kineskoj medicini jaja japanskih prepelica se već vekovima koriste za lečenje prehlade i alergije. U zapadnim zemljama su osmislili i tablete od smrznutih i osušenih jaja prepelice, pa možete da zamolite rođake koji živi u inostranstvu da vam nabave ovaj lek.


TOPLE OBLOGE OD LUKA
Tople obloge više niko ne koristi, a nekada su lečile sve, pa čak i alergije.

Luk je pun kvercetina koji je najbolji bioflavonoid i pomaže u smanjenju alergijskih simptoma. Iako je zdravo da ga jedete, trebalo bi i da ga izgnječite i namažete po grudima.



JABUKOVO SIRĆE
Neki predlažu lečenje alergija svakodnevnim ispijanjem jabukovog sirćeta. Dve čajne kašičice razređene u pola litra vode navodno ublažavaju sve simptome.

HIPNOZA
Ako vas zanima hipnoza verovatno već znate da se i na taj način možete osloboditi alergije. Neki tvrde, da su uzroci alergija zapravo skriveni u našoj podsvesti, pa se veruje kako se hipnozom može izlečiti i alergija na hranu koja inače može da ima ozbiljne posledice.



KIROPRAKTIČARI
U nekim slučajevima može pomoći čak i kiropraktika. Tačnije, kiropraktičari tvrde da se, kad ispravite kičmu, oslobađate stresa u nervnom sistemu koji onda ima prostora da neutrališe alergene.