Kako se jednostavno rešiti visokog šećera, triglicerida, holesterola

LONDON – Osim jabuke osnovni sastojak zdravog napitka je i cimet, jer antioksidansi iz njega stabilizuju nivo šećera u krvi i smanjuju želju za ugljenim hidratima, ne podsičući pri tom preterano lučenje insulina što je važan faktor uspešnog mršavljenja.

Redovno „provociranje“ insulina pospešuje taloženje masnoća u telu a, kako kažu stručnjaci, upotrebom cimeta, lučenje insulina biće pod kontrolom, što će omogućiti uspešno topljenje masnih naslaga, piše portal Magazin.

Istraživanja su pokazala da se uzimanjem samo pola kašičice cimeta na dan može smanjiti količina lošeg holesterola, može se poboljšati loša probava i smanjiti trigliceridi.

Za napitak su potrebni voda s jabukom i cimetom – treba iseckajti jabuku na kriške, dodati kašičicu cimeta i preliti prokuvanom ili filtriranom vodom i pustiti da odstoji sat do dva. Napitak treba piti tokom dana kad god poželite.

Stručnjaci objašnjavaju da kombinacija jabuke i cimeta reguliše metabolizam i efikasno smanjuje težinu eliminišući višak zadržane tečnosti iz organizma.

Izvor: Večernje novosti