Biljka koja budi ljubavni život

Ukoliko želite da popravite svoje zdravlje ali i probudite seksualni život, pokušajte da popijete šoljicu čaja od moringe posle doručka.

Moringa, ili "čudesno drvo", kod nas poznata i kao "zeleno blago"je hvaljena biljka koja daje dodatnu energiju i podiže imunitet, ali takođe može biti i afrodizijak.

Raste u Severnoj Africi i na planinama Himalaja kao i u severozapadnom delu Indije. Ova biljka se tamo tradicionalno koristi da poboljša seksualni život i pomogne pri seksualnim disfunkcijama kod muškaraca, piše Dejli mejl.

Nedavno istraživanje, objavljeno u Žurnalu farmacije i farmaceutskih nauke, otkrilo je da poboljšava seksualne aktivnosti kod pacova. Ona sadržo hemijsku supstancu saponin koja podiže libido i nivoe testosterona.

Ona ima sedam puta više vitamina C od narandži, četiri puta više kalcijuma nego mleko, četiri puta više vitamina A od šargarepe, tri puta više kalijuma od banana i tri puta više gvožđa od spanaća.


Ovu biljku moguće je konzumirati u obliku čaja, tablete, ulja ili praha a posebno je dobra kada se telo oporavlja posle vežbanja.

Nutricionista Denijel Herman, kaže da ova biljka ima mnogo zdravih činilaca koje su dobre za naš organizam.

"Ona deluje protivupalno. Ukoliko ste istrčali maraton, ona će vam savršeno regulisati nivoe šećera", kaže Herman.

Njen afrodizijački efekat možda leži u činjenici da ona podstiče dotok krvi, koji je značajan muškarcima.

Veruje se da su je koristili Grci, Rimljani i Egipćani i da je lečila 300 različitih medicinskih problema u tradicionalnoj ajurvedskoj medicini.

Izvor;B92