9 namirnica koje vas cine seksepilnijim


Da biste izgledale odlično možete posećivati teretanu, nositi modernu odeću, ali pre svega morate paziti na ishranu....Pročitajte koje su to namirnice koje će vas momentalno učiniti lepom i spremnom za leto...
Jogurt

Kako navode nutricionisti pored toga što je veoma ukusan, jogurt sadrži niz proteina koji su potrebni našem telu. Pored toga, on sadrži dosta amino kiselina od kojih podočnjaci ubrzo nestaju, kaže beauty ekspert Narin Nikogosan, autorka knjige Return To Beauty. Planirate da ludujete uskoro? Popijte čašu jogurta dan pre noćnog provoda kako biste izbegli crne kolutove oko očiju narednog jutra.
Pasulj

Kako navodi ekspert za zdravlje Dženifer Vider, mahunarke su generalno prepune sastojaka kao što su proteini, gvožđe, cink i biotin koji čine kosu dužom i jačom. Inače, nedostatak biotina u organizmu dovodi do ispucalih krajeva i suve kose, što je još jedan razlog da jedete pasulj što češće. Ukoliko niste neki fan ovog povrća, umešajte pasulj u salatu i prelijte maslovnim uljem ili nekim drugim prelivom.
Celer

Kada se sledeći put nađete na zabavi i krenete da prezalogajite nešto zapamtite sledeće: Celer čini vaš dah svežim! Ovo povrće je veoma efektno jer vas zeleniš generalno podstiče da žvaćete više nego inače. Što više žvaćete, tako proizvodite više pljuvačke koja ubija bakterije, odnosno izazivače lošeg zadaha. Stoga ako planirate da startujete zgodnog momka prvo pojedite jedan štapić celera pre toga.
Voda

Poznato je da zvezde za svoju lepotu zahvaljuju prvenstveno vodi. Iskreno, nismo u potpunosti verovali u to. Međutim, sudeći po nutricionisti Keri Glasman, autorki knjige Slim Calm Sexy Diet, voda je krucijalna za dobar izgled. Kada je unesete u organizam, metabolizam tada radi najbolje što čini da ostanete zategnuti i u kondiciji. Preporučuje se osam časa vode u toku dana, kao i dodavanje limunovog soka u nju.
Školjke

Ne samo da čine seksualni odnos boljim, već su pune cinka koji kontroliše masnu kožu. Zahvaljujući školjkama manje ćete biti skloni aknama, a kada je vaša koža čista, vi ćete imati i više samopouzdanja.

Brokoli

Ako planirate vrelu noć sa vašim dečkom pojedite malo brokolija dan pre akcije. Ova zelena povrćkica puna je antioksidanata kao što je vitamin C, koji pomaže boljoj cirkulaciji krvi. Jednom kada vaša krv počne da pumpa ona će stimulisati i seksualnu želju. Ako ne volite brokoli, pokušajte sa jagodama koje takođe vrve od vitamina C.
Crvene paprike

Verovali ili ne, paprike su superhrana za vašu kožu, jer imaju nenormalno visok nivo antioksidanata. Takođe i nedavno objavljena studija u American Journal of Clinical Nutrition pronašla je da ljudi koji jedu više vitamina C imaju lepšu kožu. Paprike su odlična užina, stoga ih možete grickati dok ste na poslu.
Šargarepa

Sigurno znate da je sedenje na suncu osim izlaganja UV zracima, štetno i za vašu kožu. Pored kreme za sunčanje, šargarepe su odličan način da zaštitie svoju kožu od sunca. One sadrže karoten, koji redukuje osetljivost kože na UV zrake i smanjuje crvenilo. To znači da ćete pored toga što ste zaštićene dobiti i divnu bronzanu boju.
Losos

Ova ukusna riba prepuna je omega 3 masnim kiselinama koje čine da se lakše suočimo sa stresom i vraćaju nas u dobro raspoloženje. Naša tela inače ne mogu stvoriti omega 3 kiseline, pa je veoma važno da ove podizače raspoloženja unosimo putem hrane. A kada se osećate dobro, onda i izgledate dobro.