Lecenje akni suncem


Poznato je da sunce može da izleči bubuljičavu kožu, ali lice treba postepeno izlagati sunčevim zracima. Nekontrolisano sunčanje može da pojača stvaranje akni i izazove upalu kože


Poznato je da sunce može da izleči bubuljičavu kožu, ali lice treba postepeno izlagati sunčevim zracima. Nekontrolisano sunčanje, naime, može da pojača stvaranje akni i izazove upalu kože.

Pre sunčanja akni potrebno je smiriti upalu i očistiti kožu. Delove kože koji su skloni aknama premažite zaštitnom emulzijom. Sunčanje započnite u ranim jutarnjim časovima ili predveče. Za početak, izložite lice suncu od 5 do 10 minuta. Napravite dvočasovnu pauzu pa, ako primetite da koža nije iziritirana, nastavite sunčanje i postepeno povećavajte dužinu sunčanja. Najviše smete da se sunčate pola sata pre podne i pola sata popodne. Za sve to vreme povremeno na lice stavljajte obloge od kamilice, jer se koža sklona aknama brzo isuši. Uveče na lice stavite samo masku od svežeg jogurta. U jogurt možete da dodate i kocku kvasca. Ova maska umiruje kožu i leči je.