Bolesti Usne Supljine - Upala Jednjaka

UPALA JEDNJAKA OESOPHAGITIS

Bolesti Usne Supljine Upala Jednjaka U vecini slucajeva bolest nastaje od uzrocnika koji uzrokuju i druge upale sluznica, a kadšto nastaju ozledama od tvrdih delova hrane, opekotina od vrucih jela i pica i sl. Kod upale jednjaka sluznica se zacrveni i otekne, a cest je slucaj da se ospe cirastim ranama. Tada nastaju bolovi i poteškoce pri gutanju, zatim bolovi medu lopaticama, a u težih slucajeva pojavIjuje se osecaj, kao da se jelo zaustavilo u jednjaku.

Lecenje biljem


Sastav Caja: 1

40 g majcine dušice
40 g kadulje
40 g konjogriza
40 g pelina
40 g odoljena
40 g podbela
40 g beloga sleza

Trave jako usitniti i smešati. U 1 litru prokljucale vode staviti 10 g mešavine trava i poklopljeno kuvati 2 minute. Hladiti poklopljeno. Hladno preliti u bocu i u jednakim vremenskim razmacima piti 8 puta dnevno po 1/2 dcl gorkog caja. Nakon što ste popili caj, svaki put popiti srednju kasiku rafiniranog ili filtriranog ulja. Isto ulje uzeti 3 puta dnevno u 3 obroka. Kao i kod upale jednjaka, jesti samo corbastu i jako raskuvanu hranu, posebno divlje zelje .


Sastav Caja: 2

30 g majcine dušice
30 g kadulje
30 g konjogriza
30 g vrbove kore
30 g maticnjaka
30 g kunice
30 g preslice
30 g beloga sleza

Trave jako usitniti i smešati. U 1 litru prokljucale vode staviti 10 g mešavine trava i poklopljeno kuvati 2 minute. Hladiti poklopljeno. Hladno preliti u bocu i u jednakim vremenskim razmacima piti 8 puta dnevno po 1/2 dcl gorkog caja. Nakon što ste popili caj, svaki put popiti srednju kasiku rafiniranog ili filtriranog ulja. Isto ulje uzeti 3 puta dnevno u 3 obroka. Kao i kod upale jednjaka, jesti samo corbastu i jako raskuvanu hranu, posebno divlje zelje.

herbateka