Topli napici bolje hlade

Idealni napici tokom leta su i mineralna voda, sveže ceđeni voćni sokovi, kao i mlečni proizvodi sa niskim sadržajem masti

Jedno od najvažnijih pravila tokom letnjih meseci je da dok traju vrućine treba uzimati dodatne količine tečnosti. Žeđ se najbolje gasi čašom vode, ali ne preterano rashlađene. Najbolje je piti tečnost sobne temperature ili neznatno hladniju, što može da se postigne kombinovanjem vode iz frižidera sa onom iz slavine.

Može da pomogne i topao čaj, a ovu metodu rashlađivanja organizma već tradicionalno koriste žitelji zemalja u kojima je stalno toplo vreme. Stariji, deca, trudnice i osobe sa specifičnim bolestima i stanjima treba posebno da kontrolišu uzimanje tečnosti.

Idealni napici tokom leta su i mineralna voda, sveže ceđeni voćni sokovi, kao i mlečni proizvodi sa niskim sadržajem masti, koji su odličan izvor minerala, vitamina i probiotika.

Stari mudraci su uvek govorili da se trebamo prilagodjavati vremenskim prilikama i vanjskim temperaturama kako bi sprecili sokove tela zbog velike temperaturne razlike.
Tako treba da naviknemo da u hladnim danima koristimo hladnija pica i hladniji tus dok u vreme tropskih vrucina treba da pijemo toplija pica i da se tusiramo toplijom vodom.