Cajevima do jace seksualne moci


Maca

Peruanska biljka maca predvodi prvu liniju obrane od manjka seksualne želje na prirodan način. I muškarci i žene Anda vekovima koriste koren mace kao afrodizijak.

- Maca deluje kao adaptogen – poništava fiziološki uticaj stresa i povećava izdržljivost. Zamislite žene pod stresom koja previše radi i premalo spava zbog hormonskih promena. Ona verovatno nema veliku seksualnu želju. Maca može da pomogne - tvrdi profesorka ginekologije Marianne Marchese.
Istraživanja o ovoj biljci iz 2010. pokazalo je da maca ima značajan pozitivan efekat na žene u menopauzi sa oslabljenim libidom i na muškarce koji pate od erektilne disfunkcije.


Damiana

U originalu ova biljka se zove -Turnera Aphrodisiaca. Tradicionalno se koristila kao afrodizijak u civilizaciji Maja. Prema nekim istraživanjima ova biljka sadrži sastojke koji se vezuju za receptore progesterona u mozgu i tako oponašaju polni hormon zbog kog se dobro osećamo. Istraživanje koje su sproveli stručnjaci havajskog univerzitea pokazalo je kako je 72 odsto žena koje su uzimale damianu mesec dana uspelo da osnaži svoj libido.


Žen Šen

Ginseng ili žen šen važi za hranjivu biljku koja leči nesanicu, slabokrvnost, artritis, ali i impotenciju. Prema legendi, Ginseng je duh koji silazi s neba i ljudima daje svoju belu krv kako bi duže živeli. Ovaj čaj je veoma koristan muškarcima pri erekciji. Osobama koje imaju visok pritisak ili probleme sa srcem se ne preporučuje - male doze čaja povišavaju, a visoke doze snižavaju krvni pritisak.