Kruska Sweet Sensation


Ime ove kruške najbolje odražava njen izgled i ukus. Crveno obojena s senzacionalno slatkim i svežim ukusom. Ta kruška je kao kvalitetna prepoznata među kupcima a visok rejtin zavređuje i od prodavaca. Marketinški moto za ovu sortu je “SWEET SENSATION – voće sutrašnjice”.


SWEET SENSATION je nova sorta kruške s atraktivnom crvenom pokožicom i ekstremno slatkog ukusa, a u ishrani može da se koristi oljuštena ili neoljuštena. Da bi se povećala potrošnja kruške među odraslima u celom svetu se specijalno razvija concept vidljivih i uniformnih brendova sa vizuelnim inentitetom. Licencirani proizvođači proizvode po jasno zadatim smernicama, poštujući koncept zaštite kvaliteta hrane. Takođe, prati se i ukupno proizvedena količina, kako bi se napravio odnos između proizvedene količine I zahtevane količine na godišnjem nivou.

Prosečna veličina kruške je od 75 - 85 mm u prečniku. Karakterističnog je konusnog oblika. U osnovi je zelenkastožute boje. Pokožica može da pocrveni i to da bude crvene do tamnocrvene boje s izraženim režnjevima po dužini, dok 40-70% površine dobija crvenkastu boju. Boja pulpe je beličaste do boje slonove kosti, a nivo šećera je Brix>12.

Na tržištu se nalazi od novembra 2009.

Inače kruška SWEET SENSATION jedan je od 10 nominovanih proizvoda za najinovaciju na sajmu “Fruit logistica”, Berlin 2011.