Vaterpolisti Srbije u finalu Svetske lige

HUIŽU - Vaterpolo reprezentacija Srbije imaće priliku da u finalu brani titulu Svetske lige, pošto je danas savladala Italiju sa 7:4 (2:1, 2:1, 1:1, 2:1) na završnom turniru u Kini.

Srbija će se za četvrti uzastopni trofej u tom takmičenju, a ukupno 10, sutra boriti sa reprezentacijom SAD.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Filip Filipović sa tri gola, od kojih su dva bila u drugoj deonici kada se lomio meč.


Vaterpolisti: Umor pritiska, ali želimo zlato

Srpski vaterpolo reprezentativci Živko Gocić, Andrija Prlainović i Filip Filipović izjavili su danas da su umorni, ali da će dati sve od sebe da u finalu pobede selekciju SAD i odbrane titulu Svetske lige.

Srbija je savladala Italiju 7:4, dok su SAD slavile posle peteraca nad Grčkom 17:16.

"Mučili smo se sa igračem više protiv Italije, imamo teretanu i bazen u svakodvenom radu. Za sada je sve korektno ali ima dosta prostora napredak. Pokušaćemo ponovo da osvojimo Svetsku ligu iako smo rekli da hoćemo da ovde prvo vidimo gde smo u odnosu na rivale", rekao je Gocić posle trijumfa nad Italijom u polufinalu.

Njegov saigrač Andrija Prlainović bio je zadovoljan plasmanom u finale.

"Kontrolisali smo utakmicu od početka do kraja. Umorni smo i jedni i drugi, peti dan napornog turnira. Nije bilo smirenosti u napadu, ali smo uradili ono što smo hteli. Sigurno smo pobedili i sada čekamo finale, neće biti u finalu neke razlike".

Filip Filipović je sa tri gola trasirao "delfinima" trasirao put ka četvrtom uzastopnom finalu Svetske lige,

"Sve nam teže ovde pada nego što će biti u Riju jer nas umor pritiska. Sasvim normalno stanje. Predstoji nam najlakša utakmica na turniru i bez obzira šta bude znamo svoj put", zaključio je Filipović.

Finale između Srbije i SAD igra se sutra od 11 sati po našem vremenu.


Tnjug