Srbija na startu bolja od Brazila

HUIŽU - Vaterpolo reprezentacija Srbije uspešno je otpocela odbranu titule na završnom turniru Svetske lige, pošto je jutros u prvom kolu B grupe savladala Brazil 14:10 (4:3, 4:3, 4:2, 2:2).

Najefikasniji u srpskom timu bili su Filip Filipović, Milan Aleksić i Duško Pijetlović sa po tri gola, dva je postigao Stefan Mitrović, a po jedan Miloš Ćuk, Andrija Prlainović i Nemanja Ubović.

Selekcija Brazila se priprema za nastup na Olimpijskim igrama, na klupi je Ratko Rudić, a na golu nekadašnji srpski čuvar mreže Slobodan Soro.

Evropski i svetski šampioni sutra u drugom kolu igraju protiv domaćinha Kine od 13 sati po srednjeevropskom vremenu.


Savić: Evidentno smo umorni; Soro: Nedostaje mi Srbija

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić, posle pobede protiv Brazila na startu završnog turnira Svetske lige, izjavio je da je ocekivao težak meč, pre svega zbog umora igraca.

"Očekivao sam teškoće jer smo evidentno umorni. Brazil je pokazao da će biti jak tim, posebno sa Sorom na golu. Sutra igramo sa Kinom, ali imaćemo i jak prepodnevni trening", rekao je Savić za sajt VŠ.

Golman Srbije Branislav Mitrović istakao je da će ekipa ispravljati greške "u hodu".

"Primili smo neke jeftine golove i to ćemo da ispravimo. Ovaj turnir i služi za ispravljanje grešaka, kao i za napredovanje u onim segmentima gde je to moguće". naveo je Mitrović.

Miloš Ćuk smatra da će srpski tim iz utakmice u utakmicu igrati bolje.

"Dug put je ostavio trag. Još smo i dobro odigrali. Sigurno će sve biti mnogo bolje kako se takmičenje bude odvijalo", poručio je Ćuk.

Golman Brazila Slobodan Soro po završetku meca dugo je ostao u razgovoru sa doskorašnjim šaigračima.

"Sada sam ponovo video kakva je Srbija ekipa. Znam da je moje vreme prošlo, ali mi je prvi put žao što nisam sa njima", rekao je Soro.

Srbija sutra od 13 sati igra protiv KIne, dok se u drugom emču B grupe sastaju Brazil - SAD.


Tanjug