Srbija bez Nikica i Mandica brani trofej u Svetskoj ligi

BEOGRAD - Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić saopštio je spisak od 15 igrača koji će braniti titulu na završnom turniru Svetske lige, na kojem nema Slobodana Nikića i Dušana Mandića.

Nikić ima klupske obaveze u Galatasaraju, dok je Mandić povređen i moraće da propuste pohod na četvrti uzastopni trofej u Svetskoj ligi.

Savić u Kini računa na Gojka Pijetlovića, Branislava Mitrovića, Filipa Filipovića, Živka Gocića, Viktora Rašović, MIlana Aleksića, Nikolu Jakšića, Savu Ranđelovića, Stefana Mitrovića, Strahinju Rašovića, Miloša Ćuka, Andriju Prlainovića, Gavrila Subotića, Duška Pijetlovića i Nemanju Ubovića.

"Zbog poznatih razloga ne računamo na Nikića i Mandića, koji bi trebalo da nam se priključe po povratku iz Kine. Ove godine FINA je odredila da u svakom meču ekipa bude od 13 igrača koji mogu da se tokom turnira menjaju sa još dvojicom. Rekao sam i ranije da su nama treninzi u prvom planu, a susreti će nam poslužiti da vidimo u kakvom smo stanju", rekao je Savić za sajt VŠ.

Srbija se na završnom turniru Svetske lige u kineskom Huižu, koji se igra od 21. do 26. juna, nalazi u grupi sa Brazilom, Kinom i SAD, dok su u drugoj grupi Grčka, Italija, Australija i Japan.

Tanjug