Vaterpolo spektakl:Savićev tim protiv Vujasinovićevog tima

BEOGRAD - Vaterpolo reprezentacija Srbije pružiće domaćoj publici spektakl u Novom Sadu, Beogradu, Nišu, Gračanici i Kragujevcu, a veliki deo prihoda od ulaznica ići će Narodnim kuhinjama na Kosovu i Metohiji.

Širi spisak evropskog i svetskog šampona, potpomognut juniorima, igraće međusobno, a "Turneju šampiona" kreće 21. marta mečom u Novom Sadu, a zatvara u Kragujevcu četiri dana kasnije.

"Ovo je stara ideja koja će se konačno ostvariti. Takav smo sport da posle velikih takmičenja razbežimo na sve strane i nemamo vremena da se posvetimo publici. Trenutak je odličan, nacionalna prvenstva staju zbog kvalifikacionog turnira za Rio", rekao je selektor Dejan Savić u prostorijama Saveza.

Savić je poručio da je jedan od ciljeva i da se mladi polako priključuju A timu.

"Utakmice će biti miks standardnih reprezentativaca i mladih, sa ujednačenim ekipama. Jedan tim vodiću ja, a drugi Vladimir Vujasinović, a gledaće se i rezultat. Siguran sam da će publika uživati i da ćemo se pokazati u pravom svetlu".

Predsednik VS S Milorad Krivokapić ističe da je veliko interesovanje za utakmice.

"U dogovoru sa Savićem realizovaćemo ovu turneju. Mnogi gradovi će umati priliku da vide šampione".

Krivokapić je otkrio da će reprezentativci posetiti nekoliko opština na Kosovu i Metohiji, kao i manastir Gračanicu.

Savić je za "Turneju šampiona" pozvao sledeće igrače:

Branislav Mitrović, Gojko Pijetlović, Dimitrije Rističević, Lazar Dobožanov, Duško Pijetlović, Marko Manojlović, Nebojša Toholj, Nemanja Vico, Nemanja Ubović, Milan Aleksić, Nikola Jakšić, Sava Ranđelović, Radomir Drašović, Đorđe Vučinić, Vladan Mitrović, Andrija Prlainović. Stefan Mitrović, Strahinja Rašović, Ognjen Stojanović, Gavril Subotić, Filip Filipović, Viktor Rašović, Živko Gocić, Dragoljub Rogač, Filip Radojević, Nikola Lukić, Dušan Mandić, Draško Gogov.

Od 28. marta do 1. aprila ekipa će trenirati sa Australijom u Beogradu, a 31. marta biće odigrana zvanična utakmica u Zrenjaninu.

Na pripremama sa Australijom biće sastav koji je osvojio Evropsko prvenstvo, izuzev Nikića, a pojačan braćom Rašović, Ubovićem i Rističevićem.

Tanjug