Srbija u finalu EP, ubedljiva pobeda protiv Grcke


BEOGRAD - Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se u finale Evropskog prvenstva u Beogradu pošto je večeras u Kombank areni savladala Grčku sa 13:7 (4:3, 2:0, 4:1, 2:3).

Srbija će imati priliku da osvoji treće evropsko zlato zaredom, a u finalu čeka pobednika meča između Crne Gore i Mađarske, koji igraju sutra od 20.15 sati.

Pred 11.500 gledalaca „delfini“ su zabeležili još jedan lagan trijumf, šesti na šampionatu, i sa velikom dozom samopouzdanja dočekuju finale.

Ekipa Dejana Savića sav posao završila je već u prvom poluvremenu kada je Andrija Prlainović sjajnim asistencijama omogućio Dušku Pijetloviću da donese prednost od tri gola, uz isto toliko pogodaka srpskog centra.

U tom periodu Grci nisu uspeli da pronađu put do mreže raspoloženog golmana Branislava Mitrovića, dok na suprotnoj strani takvih problema nisu imali Dušan Mandić i Miloš Ćuk.

Prlainović u nastavku počeo je i da pogađa, pa se trećeplasirani tim sveta predao u trećoj deonici kada je imao čak šest golova zaostatka.

Aktuelni evropski i svetski šampion u potpunosti je zaustavio najboljeg igrača gostiju Janisa Funtulisa, koji se nije uspisao u strelce, i rutinski odradio posao do kraja meča.

Finale je na programu u subotu od 17.45 sati, dok se meč za treće mesto igra od 16.15.

Srbija: G. Pijetlović, Mandić 2, Gocić, Ranđelović, Ćuk 1, D. Pijetlović 3, Nikić, Aleksić, Jakšić 1, Filipović 3, Prlainović 2, S. Mitrović 1, B. Mitrović.

Grčka: Flekas, Milonakis, Dervisis, Genidunis, Funtulis, Pontikas, Afrudakis 1, Delakas 1, Murikis, Kolomvos 1, Gunas 2, Vlahopulos 2, Jalanopulos.

Tanjug