Reprezentativci bojkotovali novogodišnji koktel V S S


BEOGRAD - Vaterpolo reprezentativci Srbije, uključujući i selektora Dejana Savića, bojkotovali su novogodišnji koktel nacionalnog saveza (V S S) održan sinoć u beogradskom Hotelu N.

Izvesno je da je razlog izostanka sa godišnje proslave nezadovoljstvo zbog neisplaćenih nagrada koje je državna reprezentacija apsolutno zaslužila nakon fantastičnih rezultata u godini na izmaku.

Srpski vaterpolisti osvojili su u 2014. zlatnu medalju na prvenstvu Evrope u Budimpešti, kao i trofeje pobednika Svetske lige u Dubaiju i FINA kupa u Almatiju, dok je juniorska reprezentacija takođe trijumfovala na prvenstvu Evrope, održanom u Tbilisiju.

V S S je za igrača godine proglasio Filipa Filipovića (Pro Reko), zvanično najboljeg vaterpolistu sveta, najbolji junior je Gavril Subotić (Partizan), a nagrada za najboljeg trenera pripala je selektoru Saviću.

Priznanja su još zaslužile igračice Crvene zvezde Jovana Dujović (seniorke) i Nataša Simić (juniorke).
"Ova godina je jedna od najuspešnijih u istoriji našeg vaterpola. Seniori su osvojili evropsko zlato, pobedili su u Svetskoj ligi i Svetskom kupu, sva tri puta nadigravši najveće rivale Mađare. Posebno impresivan bio je trijumf u Budimpešti sa pet golova razlike. U Almatiju je bio naš podmlađen sastav i opet smo bili najbolji. Filipović je proglašen za najboljeg igrača sveta, priznanje je pripalo i Saviću koji je sa Vladom Vujasinovićem pokazao veliki patriotizam i ostao u našem vaterpolu i pored primamljivih ponuda iz inostranstva", rekao je predsednik V S S Milorad Krivokapić, dodajući da je razočaran izborom Olimpijskog komiteta Srbije, kojim vaterpolisti ni u jednoj kategoriji nisu dobili godišnje priznanje.

Vaterpolo reprezentativce na novogodišnjem koktelu V S S predstavljao je samo prvotimac Crvene zvezde Sava Ranđelović u društvu igrača sa šireg spiska.


izvor;Tanjug