Partizan i Galatasaraj odloženi dok se strasti ne smire

BEOGRAD - Vaterpolo utakmica između srpskog Partizana i turskog Galatasaraja odlaže se na inicijativu oba kluba na neodređeno vreme jer je prerano za održavanje meča tako visokog rizika u ovom trenutku, rekao je danas ministar sporta i omladine Vanja Udovičić.

On je gostujući na b92 rekao da ne zna na koji period se odlaže utakmica, ali da je potrebno da se najpre smire strasti i visoke tenzije, izazvane ubistvom navijača Crvene zvezde pred meč tog kluba sa Galatasarajem u Istambulu proslse sedmice.

"Ne bih voleo, iako postoji mogućnost, da Crvena zvezda opet bude u grupi sa Galatasarajem jer bi to mnogo otežalo dalji razvoj situacije", naveo je ministar.

On je ukazao da problem huliganizma nije samo problem u Srbiji, ali da je svakoj zemlji njen problem najveći.
"To je globalni problem i svaka zemlja u svojoj mogućnosti pokušava da sanira negativne događaje. Srbija je donela Zakon o sprečavanju nasilja na sportskim terenima i nedoličnog ponasanja i on je strožiji od mnogih zakona u zemljama Evrope čak i od engleskog na koji se svi pozivamo", naglasio je Udovičcić.

On smatra da se Zakon promenjuje i da sudstvo radi sve u njegovoj mogućnosti, ali da je u ovom trenutku problem dužine trajanja sudskog procesa, te da bi tu mogao da bude prostor gde može da se učine poboljšanja.

Govoreći o nedostatku novca u sportu , Udovicić je rekao da je njegovo ministarstvo, ministarstvo svih klubova kojih u Srbiji ima trenutno 11.600 klubova, od kojih je aktivno 10.000.

"Ne može se praviti razlika između jednog društva i jednog kolektiva od drugog", rekao je ministar i napomenuo da je Radničkom danas uključnea struja nakon što je ministarstvo "kontaktiralo sve institucije koje mogu da pomognu".

izvor; Tanjug