Filipović najbolji vaterpolista sveta u 2014. godini


BEOGRAD - Srpski vaterpolista Filip Filipović izabran je za najboljeg igrača sveta u 2014. godini, saopštila je Međunarodna federacija vodenih sportova (FINA).

Filipoviću, koji je ove godine sa Srbijom osvojio šampionat Evrope i Svetsku ligu, ovo je drugi put da dobije nagradu, pošto je isto priznanje dobio i 2011. godine.

"Ovo priznanje je došlo kao potvrda dugogodišnjeg rada u klubu i reprezentaciji, po drugi put, a samim tim je značaj ovogodišnje nagrade još veći. Posmatram nagradu kao i svaku titulu, kao uspeh ekipe i pokazatelj kakve saigrače imam pored sebe. Njima dugujem najveću zahvalnost, ali i trenerima koji su me uvek vraćali na pravi put i porodici, koja mi pruža snagu da svakoga dana budem bolji“, izjavio je Filipović, trenutno član Pro Reka.

U konkurenciji za najboljeg igrača sveta bila su još dvojica reprezentativaca Srbije Gojko Pijetlović i Dušan Mandić, Mađari Deneš i Danijel Varga i Amerikanac Bret Bonani.

Filipoviću će priznanje biti uručeno na svečanoj ceremoniji u Dohi tokom šampionata sveta u plivanju u 25-metarskim bazenima od 3. do 7.decembra.


Izvor; Tanjug