Vaterpolisti Crvene zvezde poraženi od ekipe Primorja


BEOGRAD - Vaterpolisti Crvene zvezde izgubili su večeras na bazenu Tašmajdan od ekipe riječkog Primorja sa 14:11 (2:2, 3:2, 4:5, 5:2) u prvom meču trećeg kruga kvalifikacija za Ligu šampiona.

Mladi tim crveno-belih u većem delu utakmice ravnopravno se nosio sa hrvatskom ekipom, koja je ove sezone najavila borbu za titulu prvaka Evrope.

Najefikasniji u Crvenoj zvezdi bio je Dimitrije Obradović sa četiri gola, dva je postigao Strahinja Rašović, dok se kod gostiju istakao Kozmin Radu sa pet pogodaka.

U prvoj četvrtini igralo se “gol za gol”, gde su crveno-beli dva puta sustizali vođstvo gostiju, ali i propustili nekoliko prilika da preokrenu rezultat.

Riječani su početkom druge deonice stekli tri gola prednosti preko Garsije, Radua i Šetke, ali je Zvezda na odmor otišla sa “minus jedan” posle sjajne role Strahinje Rašovića.

Izabranici trenera Dejana Savića u nastavku meča su ponovo bili prinuđeni da jure tri gola minusa, ali su Rašović i Dimitrije Obradović sa dva pogotka održavali "egal".

Iskusniji tim Primorja je u poslednjoj četvrtini sa tri brza gola preko Sukna, Antonija Petrovića i Radua stekao prednost uoči revanša u Rijeci, koji je na programu 12. novembra.

Pobednik dvomeča između Crvene zvezde i Primorja igraće u B grupi Lige šampiona sa Partizanom, Jugom, Špandauom i boljim iz duela OSC Budimpešta/Solnok.

Grešili smo, ali evidentna je razlika u kvalitetu

Trener vaterpolista Crvene zvezde Dejan Savić rekao je posle poraza od riječkog Primorja da su gosti zasluženo slavili istakavši da je bila evidentna razlika u kvalitetu dva tima.

“Znalo se i pre meča da je Primorje veliki favorit. Tokom cele utakmice jurili smo prednost protivnika, ali nemam šta da zamerim mojim igračima, jer su odigrali dobro. Pokušali smo da unesemo neizvesnost u meč, ali smo napravili nekoliko grešaka i izgubili”, rekao je Savić novinarima posle utakmice.

On je ocenio da crveno-beli imaju male šanse u revanšu za dve nedelje u Rijeci, ali smatra da je ovo dobra škola za njegove mlade igrače.
“Treba biti realan, ne smemo da imamo prevelike ambicije. Ipak, nećemo se predati, idemo da odigramo još bolje u gostima. Ovakve utakmice pomažu ekipi da odraste”, naveo je Savić.

Kapiten Sava Ranđelović rekao je da su crveno-beli izgubili od jednog od najjačih timova u Evropi.
“Primali smo jeftine golove sa pozicije centra, a gosti su kaznjavali svaku našu grešku. Pokušali smo da stignemo njihovu prednost, dali sve od sebe, ali nismo uspeli”, rekao je Ranđelović.

Iskusni golman Denis Šefik istakao je da je Primorje zasluženo pobedilo u prvom meču plej ofa za Ligu šampiona.
“Tri gola razlike je realan odnos snaga. Primorje ima mnogo veći budžet, samim tim i iskusniji i jači tim. Ovo je velika stvar za naše mlade igrače da napreduju”, zaključio je Šefik.


Tanjug