Srbija bolja od Kazahstana, u polufinalu protiv Hrvatske

ALMATI - Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale FINA kupa, pošto je danas u četvrtfinalu pobedila selekciju Kazahstana sa 16:10 (6:2, 3:3, 4:3, 3:2).

Najefikasniji u ekipi Srbije bili su Strahinja Rašović i Srđan Vuksanović sa po četiri gola, po dva su postigli Dušan Mandić i Sava Ranđelović, a po jednom su se u strelce upisali Dimitrije Obradović, Dušan Marković, Gavril Subotić i Viktor Rašović.

Izabranici selektora Dejana Savića sutra od 13.40 u borbi za finale igraće protiv selekcije Hrvatske, koja je pobedila Crnu Goru sa 6:5.

U drugom polufinalu sastaju se Mađarska, koja je savladala Južnu Afriku sa 15:1 i SAD, koja je posle penala nadigrala Australiju 11:9 (7:7).



Savić: Odbrana protiv Hrvatske mora da bude bolja

Selektor srpskih vaterpolista Dejan Savić rekao je danas da nacionalni tim mora da popravi igru u odbrani u meču polufinala FINA kupa protiv selekcije Hrvatske.
"Kada igrate polufinale i kada je na drugoj strani Hrvatska zna se kakav pristup treba da bude. Zadovoljan sam do sada učinjenim, ovo je za mladi tim veliko iskustvo. Danas smo primili dosta golova od ipak daleko slabijeg Kazahstana i sutra ta odbrana mora da bude kao u ranijim duelima", rekao je Savić za sajt VŠ.

U taboru Srbije vlada umereni optimizam.
"Uvek nam je pobeda obaveza. Bez obzira na sastav i ime rivala. Ostvarili smo dobar rezultat plasmanom u polufinale i ulazimo u borbe za medalju. Neće biti lako, naši rivali igraju dobar vaterpolo, a model za uspeh trebalo bi da budu susreti sa SAD i Crnom Gorom", rekao je Nikola Eškert.

Srbija je protiv Kazahstana nastupila bez kažnjenog Ubovića, koji se vraća u tim protiv Hrvatske.
"Poznati su nam njihovi kvaliteti i očekujem neizvestan meč. Odbrana mora da bude ključ našeg uspeha", dodao je Gavril Subotić.


Tanjug