Srbija i Mađarska u vaterpolo klasiku odlučuju o tituli

BEOGRAD - Vaterpolisti Srbije večeras će u finalu prvenstva Evrope u Budimpešti protiv Mađarske pokušati da odbrane titulu kontinentalnog prvaka i iznenade domaćina koji važi za glavnog favorita turnira.

Reprezentativac Srbije Slobodan Nikić rekao je da u finalu nema favorita i dodao da ključ utakmice leži u odbrani njegovog tima.

"Mađari su pod većim pritiskom, a put do pobede je igra u odbrani. Prošli smo pakao u grupi, ali tako izgleda mora kada se ide u finale. Ovo je najbolje organizovan turnir, zemlja vaterpola, finale. Možda nam predstoji najbolja utakmica u poslednjih 15 godina. Šanse su pođednake", rekao je Nikić.

Srbija i Mađarska su već igrale u prvoj fazi šampionata i tada je domaćin pobedio sa 8:6.

Interesovanje za finale u Budimpešti je ogromno, a generalni sekretar VŠ Nemanja Marijan rekao je da savez nema dovoljno ulaznica za veliki broj navijača koji bi želeli da prate meč.

"Svesni smo želje naših navijača, ali savez nema dovoljno ulaznica da svima izađe u susret. Određeni dobijeni kontigent je već podeljen, a teško je verovati da ćemo dobiti još neke ulaznice", rekao je Marijan.

Finale Evropskog prvenstva između Srbije i Mađarske igra se od 20.30 u Budimpešti.

Tanjug