Vaterpolisti Srbije pobedili Rusiju za maksimalan učinak

KRAGUJEVAC- Vaterpolisti Srbije trijumfalno su okončali kvalifikacije za Svetsku ligu pošto su večeras u Kragujevcu, u 6. poslednjem kolu A grupe, savladali selekciju Rusije sa 14:7 (3:1, 4:2, 3:3, 4:1).

Srbija je ranije obezbedila plasman na završni turnir u konkurenciji Rumunije i Rusije, a takmičenje je završila s maksimalnim učinkom.

Izabranici selektora Dejana Savića prethodno su dva puta slavili protiv Rumunije (18:6, 7:4), a Rusiju su pobedili i na gostovanju u Kazanju (12:8).

Najbolji srpski vaterpolisti prvi put su odigrali zvaničnu utakmicu pred Kragujevčanima. U sjajnom ambijentu, u meču bez takmičarskog značaja, lako su došli do trijumfa, nakon što su na poluvremenu stekli nedostižna četiri gola prednosti (7:3).

U nastavku susreta dobrom igrom u odbrani Srbija je rutinski kontrolisala utakmicu i bez većih problema sačuvala sigurno vođstvo, a Savić je iskoristio priliku da ukaže šansu brojnim mladim reprezentativcima.

Uoči utakmice održana je mala svečanost povodom jubileja Andrije Prlainovića, koji je 200. put nastupio sa kapicom nacionalnog tima, a u ime Vaterpolo saveza Srbije sportski direktor Darko Udovičić uručio je reprezentativcu prigodan poklon.

Konačna tabela A grupe: Srbija 12 bodova, Rusija i Rumunija po 3.

Fajnal-siks, završni turnir Svetske lige za vaterpoliste, biće održan od 15. do 21. juna u Dubaiju, a trofej brani Srbija.

Tanjug 15.04.2014