Srbija protiv Rusije sa novim adutima na golu

BEOGRAD - Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić saopštio je danas spisak od 15 igrača za utakmicu poslednjeg kola Svetske lige protiv Rusije u Kragujevcu na kojem nema prvog golmana Gojka Pijetlovića, kao ni njegovih alternativa Filipa Živojinovića i Branislava Mitrovića.

Umesto njih pozvani su mladi čuvari mreže Partizana i Vojvodine - Dimitrije Rističević i Milan Vitorović.
"Zbog obaveza u rumunskom prvenstvu nema Gojka Pijetlovića, golmani Živojinović i Mitrović se oporavljaju od povreda, pa priliku imaju dvojica mladih i talentovanih čuvara mreže. Kragujevac je poslednje dve godine grad vaterpola i želimo da se predstavimo u najjačem sastavu. Pre nekoliko nedelja smo imali odlične uslove za rad pa je i ovo jedan od načina da se zahvalimo mada smo i ranije doneli odluku da protiv Rusa igramo u Kragujevcu", rekao je Savić.

Na Savićevom spisku su: Dimitrije Rističević i Milan Vitorović (golmani), Dušan Mandić, Živko Gocić, Milan Aleksić, Nikola Rađen, Sava Ranđelović, Andrija Prlainović, Stefan Mitrović, Miloš Ćuk, Slobodan Nikić, Duško Pijetlović, Nemanja Ubović, Filip Filipović i Dušan Marković.

Srbija je do sada zabeležila sve tri pobede i nalazi se na prvom mestu u grupi A sa maksimalnih devet bodova ispred Rusije i Rumunije sa po tri boda.

Utakmica Srbija - Rusija biće odigrana 15. aprila od 19 sati na zatvorenom bazenu Sportskog centra "Park" u Kragujevcu.

Završni turnir Svetske lige, gde Srbija brani trofej, održaće se 15. do 21. juna u Dubaiju.Tanjug, 07.04.2014