Trijumf Srbije na gostovanju u Rusiji


KAZANJ - Vaterpolo reprezentacija Srbije napravila je veliki korak prema plasmanu na finalni turnir Svetske lige, pošto je danas u utakmici trećeg kola A grupe savladala Rusiju u Kazanju sa 12:8 (1:1, 6:2, 3:2, 2:3).

Srbija, koja brani trofej, u prvom kolu bila je slobodna, dok je u drugom kolu ubedljivo savladala Rumuniju sa 18:6.

Narednu utakmicu Srbija igra kao gost 11. marta protiv Rumunije.

Današnji meč odigran je u Domu sportova pred oko 1.500 gledalaca, a sudili su Bjanki (Italija) i Zuha (Slovačka).

Rusija: Ivanov, Jacenko, Odincev 1, Alejničev, Zinatulin, Ašajev, Timakov, Nagajev 2, Latipov 1, Holod 2, Lisunov 1, Šepeljev 1, Kostrov.

Srbija: G.Pijetlović, Mandić 1, Gocić, Ranđelović 1, Ćuk, D. Pijetlović 1, Nikić 1, Aleksić 1, Radken, Filipović 1, Prlainović 3, Mitrović 3, Živojinović.

Isključenja: Rusija 11, Srbija 13.

Sigurnom pobedom u Rusiji vaterpolisti Srbije napravili odlučujući korak ka završnici Svetske lige u Dubaiju. Kvalitet je presudio, a izabranicima selektora Dejana Savića bila je dovoljna odlična igra u drugoj četvrtini, kada je u mreži domaćina završilo čak šest lopti.

Rusi su poveli golom Latipova, izjednačio je Mandić, da bi Prlainović sa dva brza gola u nastavku uveo igru u očekivano stanje. Na veliki odmor Srbija je otišla sa četiri gola viška (7:3), pa je preostali deo susreta protekao u odrađivanju posla, a najveća prednost iznosila je plus šest (11:5), Odbrana je dobro funkcionisala do finiša, kada je domaćin sprečio teži poraz.

Tri četvrtine branio je Gojko Pijetlović, a poslednju Živojinović
"Očekivali smo pobedu i sada imamo prostor za miran rad. Zadovoljan sam, mada je odbrana u poslednjoj četvrtini malo popustila", rekao je posle meča selektor Savić.

Tabela A grupe: Srbija 6 bodova, Rusija 3, Rumunija 0.

Završni turnir Svetske lige biće održan u Dubaiju od 15. do 21. juna.


Tanjug 14.01.2014