Marovic odbio kandidaturu, ali privremeno vodi VS S

BEOGRAD - Vaterpolo saveza Srbije (VŠ) ni na današsnjoj izbornoj skupštini u Beogradu nije dobio predsednika, pošto je Uroš Marović odbio kandidaturu, ali je prihvatio da privremeno rukovodi savezom do novog sastanka na kome će delegati doći do jedinstvenog rešenja za čelnu funkciju.

Skupština VŠ trajala je gotovo dva i po sata, a prvi deo protekao je u oštrim polemikama pojedinih delegata, dok je u nastavku ipak došlo do smirivanja tenzija.
"Razumem to što me je predložio moj matični klub Partizan, ali sam razočaran što klubovi nisu uspeli da pronađu konsenzus. Prethodnih dana dobio sam mnogo poruka kvazi podrške, a reputacija mi ne dozvoljava da učestvujem u tim igrama. Zato je moj predlog da u najkraćem roku VŠ organizuje novi sastanak na kojem bi bili svi relavantni vaterpolo radnici i gde bi postigli dogovor o novom prvom čoveku saveza", rekao je Marović.

Pre njega prethodnih dana kandidature su povukli Nemanja Marijan i Zoran Avramović.

Marovića je za vršioca dužnosti predsednika Upravnog odbora VŠ predložio prvi čovek Skupštine saveza Živko Cvetičanin.

Delagati su na Skupštini konstatovali ostavku predsednika VŠ Zorana Babića, kao i članova UO Aleksandra Vulina, Zorana Ilića, Nikole Petrovića i Branislava Marovića.

Na insistiranje delegata Skupštine, generalni sekretar Namanja Marijan rekao je da VŠ prema dobavljačima ima dug od 36.285.222 dinara.

Primedbe na izveštaj VŠ imao je proslavljeni reprezentativac Igor Milanović.
"Ovo nije izveštaj, ovo je samo informacija o stanju. Nastavlja se lakrdija. Kada je dolazio na mesto predsednika, Babić je rekao da želi da pomogne vaterpolu svojim kontaktima, znanjem i ljubavlju, a onda kada je odlazio, tri meseca kasnije, ponovo je rekao da tim činom želi da pomogne naš sport", rekao je Milanović.

On je podsetio da je anketni odbor utvrdio da je rukovodstvo koje je prethodilo Babiću imalo zloupotrebe i da su se nagrade delile bez jasnih pavila.

Predsednik vaterpolo kluba Crvena zvezda Viktor Jelenić naveo je da bi svi u srpskom vaterpolu trebalo da se stide zbog događanja u tom sportu.
"U ovom trenutku nemamo, uz svo uvažavanje Marovića, ozbiljnog kandidata za stalnog predsednika. Ova skupstina nije trebalo da se održava, jednostavno dok ne nađemo čoveka za to mesto, sve ovo deluje kao da je na silu", rekao Jelenić.

Bivši generalni sekretar VŠ Marko Stefanović istakao je da ne postoji idealno rešenje u ovom trenutku.
"Nalazimo se pred kolapsom za koji ćemo svi biti krivi. Ako se ovako nastavi nećemo preživeti ni zimu, nema Deda Mraza koji će da dođe sa džakom para", zaključio je Stefanović.


Tanjug