Medulin – Top turistička destinacija Istre

Udaljen svega 8km od grada Pule, s nešto više od 6 tisuća stanovnika Medulin predstavlja jednu od najljepših i najposjećenijih turističkih destinacija u Istri, ali i na cijelom Jadranu. Vrhunska geoprometna povezanost – smješten gotovo u srcu Europe blizu najvećih europskih gradova (München, Beč, Zagreb…), blizina zračne i morske luke, željezničke i autobusne stanice (10-ak km), te odlična cestovna povezanost osigurali su gostima iz čitavoga svijeta i okolice jednostavan i lak dolazak u ovaj prekrasni gradić smješten na samom jugu istarskoga poluotoka.

Medulin danas pruža raznovrsne i bogate turističke sadrže – od sporta i rekreacije (ronjenje, jedrenje, jahanje, biciklizam, golf, paintball, skakanje padobranom…) do obilazaka brojnih kulturno-povijesnih znamenitosti ali i jednodnevnih izleta u nacionalne parkove Brijuni, Plitvička Jezera, Sjeverni Velebit te Park prirode Rt Kamenjak. Brojni disko klubovi i trendi kafići u kojima gostuju najpoznatija imena s DJ scene osigurati će svim turistima najbolje tulume na Jadranu i ples do ranih jutarnjih sati. Brojne prekrasne uvale, pješčane plaže, toplo i plitko more, parkovi, koncerti i predstave na otvorenim ljetnim pozornicama ali i susretljivi domaćini osigurati će svim turistima nezaboravan godišnji odmor.
Brojna ponuda privatnoga smještaja, apartmana i soba u Medulinu osigurati će svim gostima kvalitetan smještaj po vrlo pristupačnim cijenama.

Restorani, konobe i taverne diljem grad i obale pružit će svim turistima tradicionalne, vrhunske gastronomske specijalitete ovoga kraja. Osim plodova mora (hobotnica, lignji na žaru, školjkama…) uživati se može i u čuvenim tartufima, janjetini, pizzi i tjestenini te jelima s roštilja. Sve ovo najbolje je zaliti vrhunskim istarskim vinima, domaćom rakijom i likerima.