Vrnjačka banja puna gostiju uprkos vanrednoj situaciji: Hoteli puni, najavljene velike grupe turista


[Samo registrovani clanovi mogu videti ovaj sadrzaj. ]

Iako je na snazi vanredna situacija zbog epidemije korona virusa, u Vrnjačkoj Banji trenutno boravi oko 6.000 gostiju, što je za 20 odsto menje nego u istom periodu prošle godine.

U Turističkoj organizaciji, ali i hotelijeri, s obzirom na okolnosti, zadovoljni su posetom, očekujući da će se sa normalizacijom epidemiološke situacije broj turista u kratkom roku povećati za 10 odsto.

- Popunjenost hotela je na nivou od 80 odsto što je odličan pokazatelj. Ovakva poseta u nepovoljnoj situacija je i rezultat velikog broja izdatih vaučera koji se realizuju u domaćoj radinosti. Inače, u svim objektima su preduzete epidemiološke mere. U hotelima stolovi su odvojeni pleksiglasom, hranu sa švedskih stolova služe konobari, ulazi u hotele su dezinfikovani, a osoblje radi sa maskama i zaštitnim rukavicama - kaže Ivan Trifunović, direktor Turističke organizacije Vrnjačka Banja.

Prema njegovim rečima kulturnu ponudu Vrnjačke Banje u julu i avgustu predstavljaće pozorišne predstave, izložbe, književne večeri, zatim Internacionalni festival pozorišta u amfiteatru ,,Danilo Bata Stojković“, LOVE FEST i Festival filmskog scenarija i druge manifestacije čiji će format biti prilagođen epidemiološkoj situaciji u Vrnjačkoj Banji i okruženju.

(Telegraf.rs/RINA)