Na Kopaoniku je danas zvanicno otvorena ski sezonaBEOGRAD - Na Kopaoniku je danas zvanično otvorena ski sezona, a šesti Ski Opening je privukao na hiljade posetilaca koji, pored dnevnih i noćnih žurki, imaju prilike da isprobaju osnežene staze Karaman i Pančić.

Dobar program i promotivne cene smeštaja i ski karata i ove godine su privukle veliki broj gostiju, navedeno u saopštenju "Skijališta Srbije".

Kako se dodaje, goste kompanije MK Mountain Resort očekuju gratis dvodnevni ski paš, a svi posetioci uživaće i u dnevim i noćnim žurkama i nagradnim igrama i takmičenjima.

Programom je predviđena i modna revija poznatih brendova zimske opreme, testiranje opreme i vozila u planinskim uslovima, navodi se u saopštenju u kom se dodaje da na ovogodišnjem ski festu goste zabavljaju Dženan Lončarević, Lexington band, Petar Mitić i Katarina Živković.

Direktor "MK Mountain Resorta" Nikola Avram je rekao da se za vikend očekuje dolazak 12.000 gostiju u celom turističkom centru.

"Trend odlične popunjenosti se nastavlja i tokom decembra i novogodišnjih praznika, kao i početkom januara i za taj period kapaciteti su skoro već popunjeni", rekao je Avram, navodi se u saopštenju.

On je istakao da će nova zimska sezona biti obeležena i otvaranjem novog krila hotela Grand, koji se nalazi u sklopu MK Mountain Resort, a koji će po završetku projekta izgradnje dobiti 70 novih luksuznih apartmana.

"Hotel će dobiti i novi kongresni centar u kome se posebno izdvaja svečana Grand sala kapaciteta do 600 učesnika, dok će najveća kongresna sala moći da primi i do 1.500 učesnika. Novo krilo će se prostirati na četiri i po hiljada kvadrata, a vrednost cele investicije je četiri miliona evra", objasnio je Avram.

Direktor "Skijališta Srbije" Dejan Ljevnaić je rekao da je skijanje u ski centru Kopaonik počelo i pre zvaničnog otvaranja sezone te da ljubitelji zimskih sportova već pet dana uživaju na stazama.

"Skijašima i borderima je na raspolaganu žičara Karaman greben i Pančićev vrh, kao i staze 7, 7a i 4b", rekao je on i dodao da ove sezone skijaše očekuje novina na tim zičarama, "single line", koja omogućava brzi prolaz skijašima koji skijaju sami. Napomenuvši da je ova sezona sezona popusta, on je rekao da je organizovano pet Top ski vikenda u okviru kojih je u ponudi 20 odsto popusta na trodnevne i četvorodnevne karte.

U saopštenju se podseća da je Ski Opening Kopaonik održan prvi put 2010. godine, u organizaciji MK Mountain Resorta i Skijališta Srbije sa ciljem da se na simboličan način obeleži otvaranje ski sezone.

Nakon pet godina, događaj je postao poznati turistički brend koji svake godine na Kopaonik privlači sve veći broj gostiju iz celog regiona, dodaje se u saopštenju.

Tanjug