Najatraktivniji evropski gradovi za provod sa porodicom!
Ovi gradovi zadovoljiće vašu zabavnu stranu i pružiti vam odmor kakav ste oduvijek sanjali.

Pošto su mnogi od ovih gradova skupi, najbolje bi bilo da putovanje unaprijed isplanirate.

1. London

London je veoma lijep grad i savršen je za roditelje koje putuju sa svojom djecom. Možete posjetiti londonski zoo vrt, trg Pikadili, Trafalgar skver, Bakingemsku palatu i Muzej voštanih figura. Iako London važi za jedan od najskupljih gradova na svijetu, možete smanjiti troškove putovanja ako ste spremni da nađete smještaj malo dalje od centra grada.

2. Dablin

Dablin je još jedan porodičan grad u Evropi. Mještani su veoma prijatni i pomoći će vam da se brzo snađete. Možete posjetiti Nacionalni muzej Irske i dablinski Zoo vrt.

3. Pariz

Pariz nije samo grad ljubavi već i grad gdje porodice moju sjajno da se provedu. Sigurno ćete uživati na vrhu Ajfelovog tornja, u šetnjama kroz prelijepe parkove poput Jardin du Luxembourg i Jardin des Tuileries, u mnogobrojnim muzejima i prelijepoj arhitekturi. I naravno, nezaobilazni Diznilend!

4. Rim

Ovu evropsku prijestonicu sigurno ćete zavoljeti. Obavezno posjetite Koloseum i penjite se Španskim stepenicama. Takođe, možete posjetiti Vatikan gdje se možete diviti Mikelanđelovom remek djelu na plafonu Sikstinske kapele. Takođe, sjednite u neku od mnogobrojnih picerija ili uživajte u prelijepom sladoledu.

5. Berlin

Ovo je još jedan evropski grad koji je postao atraktivan za putovanja sa djecom. Berlinski zoo vrt nezaobilazan je, a djeca će sigurno uživati. Prevoz u Berlinu je dobar i sa jednog na drugi kraj grada možete da stignete za maksimalno 30 minuta.

6. Prag

Mnogo ljudi kažu da Prag izgleda kao iz bajke. Arhitektura je rezultat kombinacije različitih stilova, a grad je pun pozitivne energije. Takođe, uživaćete i u ukusnoj hrani.

7. Barselona

Spisak znamenitosti u Barseloni koje su zaista vrijedne posjete je dug. Vrijedi odvojiti vrijeme za Park Guell koji je besplatan, ali se spremite na guranje sa mnogobrojnim turistima koji su došli po idealnu fotografiju iz ovog parka, za remek djelo Sagrada Familia, u koju ako želite ući morate se spremiti na višesatno čekanje, ali i dvije predivne kuće koje možete kroz šetnju posjetiti, a to su Casa Batllo i Casa Pedrera.


Izvor : Kolektiv.me