Priprema
Mikserom mutite jaja, šećer i vodu dok se sav šećer ne rastopi i masa postane čvrsta. Lagano umešajte brašno pomešano sa pr. za pecivo i iszlijte masu u okrugli kalup sa obručem 24 cm. Pecite koru u rerni zagrejanoj na 180-200 st. oko 15 minuta.Torta sa jagodama i čokoladom (2)
Za krem izmešajte puding u mleku, dodajte vanilin šećer, pa sve zajedno kuvajte dok se ne zgusne. Sklonite i ostavite da se prohladi, povremeno mešajući da se ne stvori korica. Posebno umutite šlag po uputstvu sa kesice pa dodajte 5-6 kašika šlaga u mlak puding i sve dobro umutite mikserom. Ostatak šlaga ostavite za ukrašavanje torte. Rastopite želatin po uputstvu sa kesice i ostavite da nabubri. Za to vreme ispasirajte jagode, dodajte šećer i vodu pa stavite da se kuva nekoliko minuta, neprestano mešajući. U vruće dodajte želatin, odmah sklonite sa vatre i sve zajedno umutite. Ostavite da se ohladi pa prebacite u frižider.Torta sa jagodama i čokoladom (2)
Ohlađenu koru presecite na pola pa jednu koru vratite u kalup za tortu. Prelijte je čokoladnim prelivom, ostavite da se malo stegne pa preko njega nanesite žuti krem. Preko njega nanesite žele od jagoda, pa stavite drugu koru.Torta sa jagodama i čokoladom (2)
Tortu dekorišite po želji šlagom, rendanom čokoladom... ostavite je u frižider da se dobro ohladi i stegne, pa je poslužite.