Priprema
Umutiti 5 belanca u čvrst šam postepeno dodati 10 kašika šećera. Ubaciti 100 g mlevenih lešnika 1 kašika brašna, pa polako promešati. Kalup prečnika 26 cm obložiti papirom za pečenje izliti u njega smesu za koru. Peći na 180 stepeni C, oko 25 minuta. Na isti način ispeći još dve kore.
Za pripremu fila u šerpu sipati 800 ml mleka i kuvati dok ne proključa. Ostatak mleka umutiti sa žumancima, pudingom, brašnom i šećerom. U proključalo mleko sipati umućenu smesu i mešati neprekidno dok se ne zgusne. Skloniti sa ringle pa prekriti prijanjajućom folijom i ostaviti da se ohladi. Ohlađenu smesu umutiti sa puterom.
Fil podeliti na dva dela. U jedan deo dodati otopljenu mlečnu čokoladu i mlevene lešnike, a u drugi belu čokoladu i kokos.
Prvu koru premazati polovinom tamnog fila, pa preko njega naneti polovinu svetlog fila. Postupak filovanja ponoviti i završiti sa trećom korom.
Za pripremu kore umutiti belanca sa šećerom dodati jedno po jedno žumance, sipati ulje u tankom mlazu neprekidno muteći mikserom. Posebno sjediniti brašno prašak za pecivo, kakao pa umešati smesu.
Kalup obložiti papirom za pečenje izliti u njega trečinu smese. Peći na 180 stepeni C oko 15 minuta. Na isti način ispeći još dve kore. Pečene kore izbockati i poprskati sokom od narandže.
Za fil umutiti puter sa šećerom pa dodati krem sir, pavlaku, sok i rendanu koru narandže te izmiksirati.
Prvu koru vratiti u kalup premazati je polovinom fila i prekriti drugom korom. Naneti ostatak fila i završiti sa trećom korom. Obe torte ostaviti u kalup da se dobro stegnu i ohlade. Nakon toga ivice torte nožem odvojiti od kalupa.
Tortu šireg prečnika postaviti na tacnu za posluženje, po sredini na 4 mesta izbockati drvenim štapićem za ražnjiće tako da polovina štapića viri. Na centralni deo donje torte postaviti tortu manjeg prečnika tako da štapići prođu kroz nju da bi se fiksirala.
Slatku pavlaku umutiti premazati je preko torte. Čokoladu rastopiti na pari sa malo ulja preliti preko gornje ivice.