Jankovic ispustila pobedu i plasman u polufinale

RIM - Srpska teniserka Jelena Janković nije uspela da se plasira u polufinale WTA turnira u Rimu, pošto je danas u četvrtfinalu izgubila od Rumunke Simone Halep sa 4:6, 6:0, 7:5.

Halep je posle velike bobe i dva sata i 36 minuta igre došla do druge pobede u međusbnim duelima sa Jankovićevom.

Srpkinja nije pružila dobru partiju, često je čekala grešku protivnice, ali je uprkos brojnim oscilacijama u igri imala priliku da stigne do polufinala.

Posle osvojenog prvog seta, Jankovićeva je neshvatljivo pala, što je protivnica iskoristila i sa nulom došla do izjednačenja.

Treći set je takođe obilovao brojnim preokretima. Prvo je Jankovićeva povela sa 3:0 i imala 40:15 na svoj servis, ali ni to nije bilo dovoljno za trijumf. Rumunka je izjednačila na 3:3 i kasnije sačuvala dve set lopte pri vođstvu Jankovićeve od 5:4.

Halep je u 11. gemu iskoristila ukazanu šansu, napavila je brejk i stavila tačku na ovaj meč.

Ona će u borbi za finale igrati protiv prve teniserke sveta Amerikanke Serene Vilijams, koja je sa 6:2, 6:0 bila bolja od Karle Suarez Navaro iz Španije.

Turniri u Rimu igra se za ukupni nagradni fond od 2.369.000 dolara, a pobednici će pripasti ček na 343.000 dolara.

Janković: Nisam iskoristila svoje šanse

Srpska teniserka Jelena Janković posle današnjeg poraza od Rumunke Simone Halep u četvrtfinalu mastersa u Rimu izjavila je da je kažnjena za propuštene šanse, pre svega za dve neiskorišćene meč lopte u finišu trećeg seta.

„Imala sam 5:4 i 40:15 i servirala za meč. Imala sam šanse, ali ih nisam iskoristila. Ceo meč ona je nekako vraćala mekane lopte, svaki poen bio je dugačak i morala sam da ga zaradim. Halep je igračica koja vam ne daje nijedan lak poen. U svakom slučaju, kad ne iskoristiš svoje šanse dogodi se ovo. Ja sam ih danas imala uprkos svojoj slabijoj igri, ali šta je tu je“, rekla je Jankovićeva srpskim novinarima koji izveštavaju iz Rima.

Ona je konstatovala da je i pre meč lopti propustila priliku da obezbedi trijumf.
„Drugi set sam joj bukvalno poklonila, ali sam u trećem opet krenula dobro, povela sa 3:0 i umesto da bude 4:0 izgubila sam svoj servis.Tada je sve krenulo naopako, mislim da sam pomalo i srljala. Ali, protiv nje uvek mora da se igra igresivnije, jer ona uvek vraća te visoke lopte“, istakla je srpska teniserka.

Na pitanje da li odmah počinje sa pripremama za Rolan Garos, Jelena je rekla:
„Prvo se vraćam u Beograd na par dana, da se odmorim, a onda idem u Pariz“, zaključila je Jankovićeva.

Izvor;
Tanjug