Đoković bolji od Monaka

Najbolji teniser sveta Novak Đoković savladao je danas Argentinca Huana Monaka (4:6, 6:2, 6:2) i plasirao se u četvrtfinale turnira u Monte Karlu.



Prvi reket Srbije preokretom je došao do pobede, baš kao i u prethodnom duelu za plasman u četvrtfinale protiv Mihaila Južnjog.

Đoković je delovao indisponirano tokom većeg dela meča, ali je uprkos tom pesimističkom govoru tela uspevao da proizvodi udarce kojima je na kraju matirao Monaka.

Srpski teniser je u prvom setu pretrpeo prvi brejk u trećem gemu (2:1), ali je u osmom uspeo da uzvrati istom merom (4:4), da bi odmah prepustio "dizgine" protuvniku koji završava taj deo igre u svoju korist - 6:4.

Đoković se uoči početka drugog seta konsultovao sa lekarom i čini se da se predomišljao da li da nastavi meč, zbog povrede zglaba koja mu je očigledno pravila probleme.

Ipak, nastavio je, ali mnogo jačim tempom, tako da je ubrzo došao do 3:0.

Huan Monako se vratio za trenutak u meč, smanjio na 3:2, ali to je bio njegov maksimum u tom delu igre.

Đoković je superiorno okončao set - 6.2, a u trećem je nastavio da dominira sjajnim servisom i još moćnijim riternom.

Ipak, kada je bio na servsu za meč, kod vođstva od 5:1, Monako uspeva da se "pridigne" i vrati jedan brejk za 5:2, ali to je bilo nedovoljno jer Đoković odmah uzvraća i stavlja tačku na meč.

Prvi teniser sveta Novak Đoković ocenio je današnji meč za plasman u četvrtfinale Monte Karla protiv Huana Monaka kao veoma težak.

"Ovo je bio još jedan težak meč za mene. Svakim danom pokušavam da dovedem stvari na svoje mesto i nadam se da ću, kako turnir odmiče, da budem sve uspešniji", rekao je Đoković koji je posle preokreta savladao Monaka rezultatom 2:1 u setovima

Najbolji srpski teniser je dodao da nije znao šta može da očekuje u današnjem meču.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković igraće u četvrtfinalu turnira u Monte Karlu protiv Finca Jarka Nijeminena, koji je danas savladao Argentinca Huana Martina Del Potra sa 6:4, 4:6, 7:6 (7:4).

Đoković i Nijeminen do sada su se sastajali četiri puta i srpski teniser vodi sa 3:1 u međusobnim duelima. Poslednji put igrali su na ATP turniru u Bazelu 2010. godine, kada je slavio Đoković sa 2:0 u setovima.


Izvor;
Tanjug