Srbija u polufinalu ceka Kanadu

Najbolji srpski i prvi teniser sveta Novak Đoković, uspeo je iako povređen da u četiri seta savlada Sema Kverija 7:5, 6:7, 6:1, 6:0 posle dva sata i 35 minuta igre i Srbiji ukupnim rezultatom 3:1 doneo plasman u polufinale Dejvis kupa, gde je čeka Kanada.

Đoković je meč u Bojsiju odigrao povređen, pošto je već na startu meča posle forhenda izvrnuo zglob, što je zahtevalo nekoliko minuta lekarske intervencija. Mnogi su pomislili da desna noga neće izdržati. Novak je ipak stisnuo zube, i brejkom u 11 gemu uspeo da dobije prvi set.

U drugom delu meča nije bilo brejk šansi, a Sem Kveri se bolje snašao u taj brejku i posle 7:4 poravnao rezultat.

Od tog momenta na terenu je postojao samo jedan igrač. Novak Đoković je iako povređen pokazao zašto je najbolji na planeti. I ne samo to. Sa samo jednim izgubljenim gemom Srbin je dokazao i koliko je velika razlika između najboljih tenisera sveta i onih koji su ispod desetog meta ATP liste. Poigravao se sa Kverijem i poslao Srbiju u polufinale Dejvis Kupa.


Poslednji singl meč četvrtfinalnog susreta Dejvis kupa između SAD i Srbije, u kojem je trebalo da se sastanu Džon Izner i Viktor Troicki, neće biti odigran.