Novak i Mari za titulu u Sangaju!


Nastavlja se potera za peharom u Šangaju! Novak Đoković savladao je u polufinalu kineskog mastersa Tomaša Berdiha sa 2:0 (6:3, 6:4) i ostvario još jedan plasman u finale. Tamo će se sastati sa Ednijem Marijem koji je savladao Rodžera Federera sa 6:4, 6:4.


Novak je protiv Berdiha igrao veoma kvalitetno, uostalom kao i u prethodnom delu turnira, ne prepustivši češkom teniseru ni trunku nade da se može plasirati u finale.
Đokovićeva dominacija na centralnom terenu može se predstaviti i putem nekoliko statističkih podataka. Naime, Srbin je ostvario 25 direktnih poena i 19 grešaka, dok je najbolji češki teniser imao 15 direktno osvojenih poena uz 24 neiznuđene greške.
Takođe, Nole je iskoristio sve tri prilike za brejk koje su mu se ukazale i na kraju zasluženo slavio sa 6:3, 6:4.

"Igrao sam taktički dobro. Bio sam dobar i u riternu, ali i na servisu. Sa Tomašom je teško igrati na svakoj podlozi, jer poseduje moćan servis i snažan forhend", rekao je Đoković posle meča.

Što se tiče Marija, on je ponovio igre iz Londona i US Opena, gde je osvajao titule. Nema dileme da će u nedelju (10.30) gledaoci u Šangaju uživati u novom spektaklu.

Srpski i škotski teniser do sada su se sastali 15 puta, a Nole je slavio u osam navrata.