Ana bolja od Andree u Lincu


Anina naredna rivalka u četvrtfinalu bića bolja iz duela Malori Burdet – Kirsten Flipkens




Srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u četvrtfinale turnira u Lincu pošto je savladala Andreu Petković sa 6:4, 6:3. Anina naredna rivalka u četvrtfinalu bića bolja iz duela Malori Burdet – Kirsten Flipkens.

Ana na startu turnira nije imala težak zadatak protiv Monike Nikulesku, dok je duel sa Petkovićevom već u prvom setu pokazao da će biti znatno teži. Ipak, Ivanovićeva je opravdala ulogu drugog nosioca i prošla među osam najboljih.

U prvom setu je viđena revija brejkova, čak pet, a jedan više napravila je naša teniserka i uspela da stekne prednost u setovima. Iako je prva ispustila servis, odmah je uzvratila i izjednačila na 2:2, a onda bila vrlo blizu da reši prvi set. U sedmom gemu je sačuvala servis i onda brejkom došla do 5:3. Kada se očekivalo da na svoj servis završi set, Petkovićeva vratila brejk, da bi Ana potom drugu set loptu materijalizovala i povela - 6:4.

Ni u drugom setu nije nedostajalo uzbuđenja. Naša teniserka je u četvrtom gemu dozvolila rivalki samo jedan poen i to na njen servis, da bi onda Nemica vratila brejk i smanjila na 3:2. Ključni trenutak odigrao se u osmom gemu, jer je Ana napravila drugi brejk u setu, povela sa 5:3 i tako širom otvorila vrata četvrtfinala, kroz koja je prošla na svoj servis.