Troicki posle preokreta savladao Dimitrova

Viktor Troicki uspeo da se plasira u drugo kolo Rolan Garosa pobedom nad Grigorom Dimitrovim od 3:2, po setovima 2:6, 6:3, 5:7, 7:5, 6:3. Meč je trajao tri sata i 47 minuta. U nastavku takmičenja Viktor će se sastati sa Dušanom Lajovićem.

Maratonski meč na startu Rolan Garosa. Viktor je konstantno jurio prednost protivnika i na kraju je uspeo da ga stigne i prestigne. Izgledalo je da naš teniser ima više snage i koncentracije od protivnika, kako je meč odmicao. Iako je Dimitrov u dva navrata imao po set prednosti naš teniser je uspeo da preokrene rezultat i zakaže srpski derbi u drugom kolu.

U prvom setu Viktora je loše služio servis, od četirti osvojio je samo jedan, uz jedan vraćen brejk. Tako da je prvi set Bugarin lako rešio u svoju korist sa 6:2.

Drugi set doneo je bolju igru našeg asa. Uspeo je Viktor na samom startu da stigne do ranog brejka što mu je donelo prednost, pre svega na psihološkom planu. Stabilizovao je prvi servis i lako osvajao svoje servis gemove. Na kraju u osmom gemu ponovo oduzima servis protivniku za 6:3 u drugom setu.

Velika borba u trećem setu. Sada Dimitrov dolazi do ranog brejka. Naš teniser se nije predavao i u osmom gemu vraća brejk. Set je lagano klizio ka taj-brejku, međutim, protivnik uspeva da ponovo oduzme servis našem teniseru, a potom je bio siguran na svoj servis, 7:5 u trećem setu.

Pred Troickim je bio težak zadatak, više nije imao prava na grešku. Naš as se nije predavao iako je Dimitrov na startu četvrtog seta došao do brejka prednosti. Ponovo u osmom gemu Viktor uspeva da vrati brejk. Nastavlja da lomi protivnika i u 12. gemu ponovo oduzima servis Bugarinu i osvaja četvrti set sa 7:5.

Usledio je peti odlučujući set. Viktor uz jedan brejk brzo dolazi do prednosti od 3:0. Potom je rutinski priveo set i meč kraju za konačnih 6:3 u petom setu.

rts.rs