Đoković očitao lekciju Souzi - 2:0

Novak Đoković nastavlja da gazi ka finalu mastersa u Majamiju, pošto je u trećem kolu pobedio Žoaa Souzu sa 6:4, 6:1. U osmini finala čega ga Dominik Tim

Nije Đoković pružio maksimum protiv Portugalca, nije bilo ni potrebno, jer je i "doziranom" partijom upisao trijumf vredan plasmana u osminu finala Majamija.

Novak je prvu priliku za brejk propustio u petom gemu prvog seta, ali se iskupio u sedmom, kada je oduzeo Portugalcu servis bez izgubljenog poena. Međutim, Souza je odmah uzvratio ribrejkom, iskoristio je četvrtu brejk loptu pošto se Đoković okliznuo i pao, i izjednačio rezultat na 4:4. Brzo se Novak konsolidovao. Usledio je jedan iscrpljujući gem, koji je na kraju pripao Đokoviću, kao i set sa 6:4 posle 50 minuta igre.

Novak je pravu snagu pokazao u drugom setu. Portugalac je spasao tri brejk lopte u prvom gemu, ali to nije uspeo da ponovi prilikom narednog servisa, pa mu je Đoković oduzeo gem, potom i još jedan, da bi posle sat i 19 minuta igre proslavio trijumf sa 6:4, 6:1.

Austrijanac Tim je postavljen za 14. nosioca turnira, a u šesnaestini finala bio je bolji od Jošihita Nišioka (2:0). Tim je sa Đokovićem je odigrao jedan meč, pre sve godine na mastersu u Šangaju, a prvi teniser sveta je slavio u dva seta.
informer.rs