Djokovic ubedljiv protiv Nisikorija, sledeci je Federer

MELBURN - Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u polufinale Australijan opena, pošto je danas savladao Japanca Kei Nišikorija 6:3, 6:2, 6:4.

Meč je trajao nešto više od dva sata, a Đoković sada u međusobnim duelima protiv Nišikorija vodi 6:2.

Srpski as briljantno je odigrao prva dva seta, dok je u trećem imao teži posao, pošto je dva puta izgubio svoj servis, ali i tri puta oduzeo servis rivalu.

Đoković će u polufinalu igrati protiv Švajcarca Rodžera Federera, koji je prethodno savladao Čeha Tomaša Berdiha 7:6 (7:4), 6:2, 6:4.


Prvo da se odmorim, biće sjajno protiv Federera

Đoković je rekao da je zadovoljan kao je odigrao protiv Kei Nišikorija, pogotovo servisom, kao i da mu je sada najvažnije da se odmori kako bi spremno dočekao polufinale protiv Rodžera Federera.

"Sa Rodžerom sam igrao 44 puta, sa Nadalom 45, skoro pola karijere proveo sam igrajući sa njima", našalio se Đoković odmah posle meča sa Nišikorijem u Rod Lejver.

On je u razgovoru sa Džimom Kurijerom rekao da se raduje meču protiv Federera.

"To je uvek izazov, nema potrebe trošiti reči o tome šta je Federer uradio za naš sport u poslednjih 20 godina. Ja to izuzetno poštujem i sigurno ćemo imati sjajan meč", rekao je Đoković i otkrio da ga 15-mesečni sin Stefan prepoznaje na televiziji i da, čim ga vidi, viče "mama, mama".

Duel između Đokovića i Federera na programu je u petak, a trenutni međusobni skor je 22:22.
Tanjug